dilluns, 30 d’agost del 2010

Postals d'estiu (III): poble pescador

La maledicció dels qui hem nascut i crescut en un poble de pescadors: no podem menjar mai peix fora de casa. Estem masa ben acostumats. Per exemple, al meu poble no es cuina mai gambes per dinar, perquè les gambes arriben al mercat al final de la tarda i es compren fresques per sopar. Esperar a l'endemà per menjar-se-les es considera de "guiri", perquè ja estan "passades".

17 comentaris:

Marta Contreras ha dit...

Nyam nyam nyam nyam

Mr. Aris ha dit...

es que el de Blanes sou molt savis...als de Barna ens donen gambes xines i ni ens enterem

Mr. Aris ha dit...

per cert, tens l'enllaç antic del meu blog, el nou es
elmercatdesantantoni.blogspot.com
es que he vist que no se't actualitza.

Lluís Bosch ha dit...

Que siguin fresques no ho és tot: vigila que no les hagin pescades vora un vessament de petroli...

Dessmond ha dit...

I sopar a cop de gamba és magnífic pel règim.

Mike Tracking ha dit...

Signo paraula per paraula el que has dit, com a bon fill de poble pescador. Com a anècdota personal afegir que un dia vam anar a fer un sopar d'empresa amb els de la feina (a Barcelona) i hi havia una mena de peix inidentificable (ho juro) i tothom va començar: "està boníssim" "té mil sabors" i coses així, mentre jo pensava "mare meva... si sabéssiu el que és bo"

Clidice ha dit...

ui! això s'ha de veure! que virtuals les gambes no valen res, tothom ho sap :)

sànset i utnoa ha dit...

gambes fresques i la salsa que fa ma iaia. Tot un "manjar"!

*Sànset*

McAbeu ha dit...

Aquest plat de gambes jo me'l menjaria tant per dinar com per sopar, i "si m'apures" fins i tot per berenar. :-DD

Galderich ha dit...

No voldria entrar amb rivalitats locals, però algú m'ha dit que les de Palamós són més bones perquè tenen un fons marí amb una petita falla que les fa més saboroses. Malgrat tot, acostumats a les xilenes o xineses aquestes ja ens estan bé l'endamà per dinar...

Nat ha dit...

Mai te'n vas a dormir sense saber una cosa nova!!. Estic amb l'Aristofeles, aquí a ciutat, ens donen gat per llebre i ni ens enterem jeje!
:)

Alyebard ha dit...

Totalment d'acord! i més si van acompanyades de un bon D.O Empordà blanc i te les menges mirant la mar. Urbanites, elis elis.

Assumpta ha dit...

Ooooooooooh!!! Què jo encara no he dinat!!
Les agafo TOTES! (m'és igual si són d'ahir i estan "passades") :-DD

Deric ha dit...

ostres! no en tenia ni idea!

Andrea. ha dit...

Tens raó!!!
Els de mar, ja ho tenim això....
sabem quan un peix no és del dia, i el veí del costat diu que està bonissim, i tu et quedes pensant, si tu ho dius....

Rokins ha dit...

No et pensis els nascuts a poble d'interior també ens passa una mica el mateix... fa anys que visc a Barcelona i la carn la continuo portant del meu poble!
Incomparables les botifarres!!!!

jomateixa ha dit...

Jo tampoc ho sabia (a les Garrigues no hi ha mar)però no ho faig del tot malament quan vaig a sopar al Serrallo de Tarragona.