dimarts, 26 d’octubre del 2010

Dilluns musical: (per)versions

Aquesta setmana, per motius de programació el dilluns cau en dimarts, coses que passen. Avui volia fer un petit experiment amb vosaltres, si us ve de gust, i comprovar si és certa aquella dita que assegura que si una cançó és realment bona ha de funcionar sigui quin sigui l'arranjament, fins i tot si se la despulla del tot i es fa en format acústic. Agafaré com a exemple una cançó que m'agrada força i ja us havia recomanat fa un temps. He trobat dues (per)versions una mica extremes, bastant més dures que fer un simple unplugged, que pel cas ens aniran de perles. Aquí va la primera:



És sorprenent però he de reconèixer que sí, que tot i trinxar-la amb un instrument tan desagraït com un ukelele (un orquestra sencera d'ells, de fet), la cosa encara funciona. Arriba el moment de fer la prova definitiva del cotó fluix:

 


No sé què en pensareu, però a mi em sembla que fins i tot cantada per una aula plena de nanos de primària la cançó sona molt poderosa. Gosaria dir que en algun moment m'ha semblat més impactant que l'original (aquests marrecs hi posen ganes!). Doncs això: Kids, de MGMT. Quin gran tema.

10 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Ep, que l'ukelele és un instrument "Tremendo"!

El McCartney en fa una versió del "Something" al concert-homenatge a George Harrison que és terrible!

*Sànset*

Anònim ha dit...

Genials les dues versions, però em quedo amb la dels nanos que no sé si m'agrada més que l'original... mira què et dic...

_MeiA_ ha dit...

Ui! els hi ha quedat fantàstica la versió amb aquests marrecs! molt i molt bé! m'agrada!

JJMiracle ha dit...

He escoltat la versió original (no la coneixia), i fins i tot m'agraden més aquestes versions que l'original. Però coincideixo que la base ja és molt bona.

(M'agrada l'ukelele.)

Garbí24 ha dit...

quan una cançó sona bé...costa molt d'espatllar-la, apart de que les dues versions sonen bé

Salvador ha dit...

Una gran cançó. Fins i tot ha resistit fer de música de fons d'un anunci electoral.

Mr. Aris ha dit...

el video dels nens el millor

LEBLANSKY ha dit...

La última és cosa dura, francament :)

Allau ha dit...

Amb franquesa (i crec que coincideixo amb tothom) les dues versions superen l'original. L'ukelele és un instrument injustament minusvalorat i els nanos hi posen una convicció que s'encomana fàcilment (llàstima que vagin vestits de presidiaris).

Deric ha dit...

doncs els nanos sonen molt bé, no m'ho pensava