dilluns, 16 d’abril del 2012

Què regalaré aquest Sant Jordi (edició 2012)



Sant Jordi és l'època més absurda de l'any per treure un llibre, ho sabem (gairebé) tots els qui ens dediquem a escriure. A menys que siguis un autor mediàtic o amb una clientela nomrosa i fidel (tal i com estan les coses, caldria afegir també "rica"), la novetat quedarà soterrada per (literalment) milers d'altres que lluiten per fer-se un forat a les lleixes. I malgrat tot, cada primavera es repeteix el mateix ritual del suicidi col·lectiu de llibres-lemming que ni tan sols tindran una oportunitat d'arribar al seu públic potencial... Les coses van així!

La collita d'aquest any la trobo especialment interessant, cosa que vol dir que un munt de llibres que crec que valen la pena corren el risc de passar miserablement desapercebuts per l'allau literari. Aprofitant la meva visita a terres (i llibreries) catalanes, no he pogut evitar carregar la maleta i buidar la cartera. A les fotos us poso uns quants dels escollits (el conte infantil no és estrictament una novetat, que consti en acta) i espero comentar-ne alguns al llarg de les properes setmanes, tot i que al bloGuejat normalment evito fer crítiques als companys de professió.

Si la meva tria no és suficient per inspirar-vos quan sortiu a ramblejar aquest Sant Jordi, també podeu considerar la llista de llibres de divulgació científica que compilen a Recerca en Acció o la selecció negra que ens proposen des d'A l'ombra del crim. Un altre dia ja us donaré alguns motius més per comprar un llibret de tapa vermella que segur que ja coneixeu...

11 comentaris:

jomateixa ha dit...

Tinc la llista tan llarga que estic una mica bloquejada.
Fer un tomp pels carrers plens de llibres és tot un perill per a la meva butxaca!! hehe

Clidice ha dit...

ramblejaràs tu també aquest any?

Sergi ha dit...

Algun dels que cites m'interessa, però em sembla que no faré gaire despesa aquests dies, en part pel que dius tu, i en part perquè la despesa la faig tot l'any i vaig agafant el que tinc ganes de llegir, no el que diuen els publicitaris.

Deric ha dit...

el llibret de tapa vermella, ja el tinc ;) El de la Marina Espasa me'l vaig mirar ahir però això dels talps humans em va tirar enrere.
Certament que treure un llibre per St. Jordi és absurd si no et coneix ningú (bé, i qualsevol altre dia de l'any), però tu ja ets un supervendes! Ja veuràs com Hipnofòbia es vendrà molt bé.

Yáiza ha dit...

N'hi ha algun que tinc fitxat i que potser caurà, coincidint amb la meva casual visita a terres catalanes el cap de setmana precedent a Sant Jordi...

LEBLANSKY ha dit...

Permete'm que et parafrasegi:
Sant Jordi és l'època més absurda per comprar un llibre; ho sabem tots els que som lectors habituals, i malgrat tot, per Sant Jordi també en comprem.

Salvador Macip ha dit...

Clídice, aquest any m'he escaquejat. Amb l'any passat en vaig tenir més que suficient!

XeXu, és això, els llibres es compren quan t'interessen. El problema és que ara n'han sortit uns quants de cop que vull llegir!

Deric, la competència per la butxaca escurada del lector és massa ferotge... però farem el que podrem!

Yáiza, espero que entre els que caiguin n'hi hagi un de tapa vermella... ;)

Leb, és que comprar llibres és un vici incontrolable, a qualsevol època de l'any :)

vullunfestuc ha dit...

Fa molta gràcia la teva llista perquè la foto de sobre serien els que voldria que em regalessin (o ja m'he autorregalat) i els de sota són els que regalaré o voldria regalar! Vaja, que farem una llista semblant!

Per cert, vaig veure que el llibre d'hipnofòbia va guanyar un premi de «foment de la lectura». Això vol dir que és recomanable per joves o preadolescents? Gràcies!

viu i llegeix ha dit...

dos tengui i dos falti. Els dos falti (Jordi Nopca i Tina Vallès) estan a la llista de "els vull, tipus ELS NECESSITO)

tina vallès ha dit...

Oh, ara ho he vist! Gràcies, Salvador!

Salvador Macip ha dit...

Tina, quan tingui temps en penjo la crítica. Espera´t a donar-me les gràcies (o no) llavors! :)