dimarts, 15 de maig del 2012

Flash from the past



La internet permet acostar-te al teu passat, de vegades de manera molt inesperada. Fa uns dies vaig ensopegar amb aquest post del blog de l'ateneu del poble on vivia la família del meu avi patern, a qui no vaig arribar a conèixer. Gràcies a això vaig descobrir una foto del meu avi quan era petit que no havia vist mai, cosa que em va fer molta il·lusió.

Aquell nano de cara seriosa acabaria fent-se metge i mudant-se a la costa amb la seva família acabada d'estrenar, mentre el país estava en runes. Sembla mentida que hagi passat gairebé un segle d'aquell dia al pati d'una escola de La Bisbal de Falset. Un segle molt mogut...

19 comentaris:

Mr. Aris ha dit...

m'agraden molt les fotografies antigues i més si surt algun parent, es com un viatge al passat.

Sergi ha dit...

De cal Trucafort?? Caram, caram. Ara ja veiem d'on et ve a tu tot plegat, l'avi metge, i a banda de trucar fort, segur que trepitjava fort també!

jomateixa ha dit...

Caram jo no visc tant lluny d'on es va fer aquesta foto. Mira quina casualitat que ara la meva filla gran ha començat l'ESO i va amb alguns nens de la Bisbal i ves per on la setmana passada els van fer una foto de curs... hehe, si comparessim les dues fotos... uf.

Fa uns anys, amb una amiga vam replegar un bon grapat de fotos antigues i vam fer un DVD (temps era temps). La gent, molt col·laboradora ens va omplir de fotos fetes quan venia el fotograf per la Festa Major, fotos d'escola, d'antics equips de futbol... i quan va estar acabat i el vam passar a la sala del Casal, vam fer ple.
Tothom emocionat anava sortint amb la llagrimeta als ulls.
Records en blanc i negre.

Yáiza ha dit...

Carai, sí que ha de fer il·lusió, una cosa així... a casa els meus avis hi havia una foto similar de la meva àvia a l'escola, amb uns quants anys més que aquests marrecs de la teva. Per la resta, molt similar. Deuria ser de principis dels 40.

Assumpta ha dit...

I tant que ha de fer moltíssima il·lusió poder veure una foto així! Aquestes fotos antigues són una joia! :-))

Anònim ha dit...

Soc de la Bisbal, i efectivament la familia del Salvador era de cal Trucafort, una de les cases més fortes del poble, i a més, la única que va conservar el cognom original Macip, en lloc de Masip que es el que te la inmensa majoria de gent del poble.
Josep.

Salvador Macip ha dit...

XeXu, trepitjafort és un bon nom també, el registraré :)

jomateixa, tenim arrels properes! Aquestes fotos de l'escola quan passen els anys es tornen en uns documents magnífics del passat.

Anònim ha dit...

Soc de la Bisbal, i efectivament la familia del Salvador era de cal Trucafort, una de les cases més fortes del poble, i a més, la única que va conservar el cognom original Macip, en lloc de Masip que es el que te la inmensa majoria de gent del poble.
Josep.

Salvador Macip ha dit...

Gràcies, Josep. Algun dia hauré de passar pel poble per veure d'on era l'avi i saludar els altres Macips!

Anònim ha dit...

Salvador, a finals dels 70 vaig coneixer la bibliotecaria de la Universitat de Tarragona, que també venia de cal Trucafort, suposo que devia ser una germana del teu pare.
Si passes pel poble segur que seras benvingut, i si vols podras menjar i dormir a casa dels teus avantpassats, ja que ara es una casa de turisme rural(Cal Trucafort).
Salutacions.
Josep Masip

Salvador Macip ha dit...

Josep, això que em dius és molt bo! M'encantaria veure can Trucafort. He de trobar el temps de fer-ho quan vingui de visita. Gràcies!

Anònim ha dit...

Quan vulguis anar a La Bisbal, si vols pots contactar amb mi (jomaar@gmail.com) els mesu pares que son grans(90 i 83 anys) t'explicarien unes quantes coses dels teus avantpassats.
Salutacions
Josep Masip

Salvador Macip ha dit...

Moltes gràcies, Josep! M'ho apunto! M'agradaria poder-ho fer algun dia.

Anònim ha dit...

Hola Salvador, soc la Irene Perelló Masip, la persona que escriu el bloc de l'Ateneu de La Bisbal i la mateixa que va publicar la foto del teu avi. En tinc alguna més on hi surt ell, de l'escola i jugant a futbol una mica més gran. Si tens temps i alguna vegada vens per La Bisbal de Falset seràs ben rebut. De Masips encara en som una colla.

Salvador Macip ha dit...

Hola Irene, i gràcies per penjar la foto al blog de l'Ateneu! Si em pots fer arribar aquesta altra foto que dius t'ho agrairia. Aquests inesperats retorns al passat són fantàstics! Si em passo per la Bisbal us aviso, moltes gràcies. Una abraçada!

I Perelló Masip ha dit...

Jo aquesta foto ara mateix no la tinc, però miraré de trobar-la. Però si et poses al blog de l'Ateneu: ateneubisbalfalset.blogspot.com.es en la publicació del mes de novembre de 2001 titulada "Una mica de futbol" la podràs veure. No està massa clara, però el teu avi era el porter del primer equip de futbol de La Bisbal de Falset i el camp de futbol el van fer en uns terrenys de cal Trucafort. Casa vostra en aquella època tallava el bacallà al poble i quasi bé a la província de Tarragona. Quan busques una mica en la història del nostre poble sempre surten els de cal Trucafort entre mig.

I Perelló Masip ha dit...

Perdona, enlloc de 2001 has de llegir 2011.
Això ha fa l'hora. Bona nit

Salvador Macip ha dit...

Ja l'he trobat, moltes gràcies! Veig que hi ha moltes coses de la meva família bisbalenca que no sé. Algun dia n'haurem de parlar, a veure si n'acabo escrivint un llibre! ;)

I Perelló Masip ha dit...

Els que de veritat coneixen la història de cal Trucafort de primera ma ja tenen més de noranta anys. No facis tard que el temps corre en contra.
Irene