dimarts, 8 de març del 2016

Woman is the nigger of the world


Estava escoltant aquesta cançó del Lennon avui al cotxe, casualment, ja que és el dia internacional de la dona. Va ser un tema molt polèmic en el seu moment, però el més trist és que la denúncia que feia continua força vigent avui en dia.



Que hi hagi d'haver un dia internacional del que sigui només vol dir que existeix un problema que encara s'ha de solucionar. No se solucionarà pas avui, és clar, és una cosa que s'ha de tenir present cada dia, per tant és una efemèride que té una utilitat relativa, com totes.

Hi ha encara molta feina a fer, sens dubte, però tinc esperances que continuarem millorant, com ha estat passant ininterrompudament des de finals del segle XIX. La solució al masclisme de fons de la nostra societat no és posar faldilles als semàfors (que, de fet, és perpetuar un estereotip masclista) ni fer "llistes negres" d'expressions artístiques que toquen el tema (que és acostar-se perillosament a l'actitud feixista de considerar apologia censurable tot el que no ens agrada). Educar homes i dones per a què deixin de ser masclistes és molt més complex que tot això, i requerirà molts esforços. Que tothom hi posi el seu granet de sorra.


4 comentaris:

jomateixa ha dit...

A mi no m'agrada això de veure ninots amb faldilles als semàfors, és una rucada.
Educar és la solució a tot. Sempre que qui eduqui estigui ben educat, és clar.

Ada ha dit...

Qué gran Lennon!!! Tens molta raó amb el què dius... seguirem lluitant!

Anònim ha dit...

A més, un semàfor amb faldilles es pot mal interpretar com a passos zebra només per escocesos...

Olga Xirinacs ha dit...

Sóc molt escèptica pel que fa a l'evolució dels mascles.
I també pel que fa a l'evolució de les femelles.
Per ara, a TV només surten donetes de consumir i abandonar, no vull dir llençar, però gairebé.
Gràcies per les teves amables paraules. Salut i de la bona.