dimarts, 2 de setembre del 2008

La contra de La Vanguardia

Si us compreu La Vanguardia avui veureu la meva closca a la contra parlant de ciència i del nou llibre, que (no vull fer-me pesat) surt el dijous. Podeu llegir el text de franc aquí.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia, señor Macip, acabo de leer la entrevista y de traducirla al rumano en mi blog, me parece muy interesante. Todo suena muy logico y de sentido comun, claro, tambien lo eran las teorias de antes y seguramnete seran las proximas que infirmaran lo que acaba de salir en las nuevas. Aunque el sentido comun me falla en esto de la dieta equilibrada. Que estan contaminados hasta los aguas remotos de las montañas y hasta los beluga whales tienen cancer... En lo de reducir las calorias, me acuerdo ver alguna vez un documental sobre un investigador del tema que se sometio a un tratamiento similar con el de los ratones. El pobre, que cara tenia... Que si que vivia. Pero que viejo parecia.

Saludos desde Bucarest, Mara Ciobanu

Борис Савинков ha dit...

Bona tarda, senyor Macip. Acabo de llegir l'entrevista a LV i he decidit traduïr-la al swagili. No em pregunti per què, però a Blanes -un poble que compartim- hi detecto una important demanda de swagili.

La meva més sincera enhorabona pel reconeixement que significa l'entrevista. I encara més per la seva inestimable aportació al suïcidi cel.lular. Feliç hecatombe!

Fina ha dit...

Felicitats per ambdues coses.

Visca la ciència.

Fins aviat.

Maurici ha dit...

Moltes felicitats Salvador !
Laboratori de mecanismes de mort celular, ostres això és molt de molt eh, ja ens en faràs 5 centims

celegiqui ha dit...

Estimado Macip: la entrevista me ha disparado la imaginación. Ésta es mi reflexión a raíz de lo que leí hoy en La Vanguardia.

GM Newgrange ha dit...

Amb cara de sorpresa m'he quedat jo amb el tallat a la mà... Sempre començo els diaris per darrera i has estat una de les primeres alegries del dia!!!
Felicitats i aprofita el moment, que aquests de Planeta et faran viatjar per tota la galàxia, a aquest pas!

:)

Salvador Macip ha dit...

Gràcies a tots pels ànims, els comentaris, les reflexions i els links. I a la Mara i el Jaume, extra gràcies per les traduccions.

Confirmant el que diu la Mara: jo no recomanaria la dieta extrema a ningú. Menjar (amb moderació) és un dels plaers d'aquesta vida!

Fina ha dit...

I tant!, hahaha.

Anònim ha dit...

Quina sorpresa quan he vist la teva foto aquest matí sobre la taula d'un bar.
Felicitats!

Francesc Puigcarbó ha dit...

I jo pensava mentre la llegia (eren quarts de sis del matí)de que em sona aquesta cara? i ara gracias al company de Yzaguirre ho he sabut.
Anem bé, soc dels que menja per sobreviure.

-- Andrea -- ha dit...

Buenas! Me ha gustado la entrevista, explicas las cosas muy claras, se hace fácil comprender el tema... Pero solo añadir que en cuanto a la generación de iPS (células pluripotentes inducidas), ya hace 2años que se publicó en ratón, y en Nov de 2007 en humano, y justo después se vió que no hace falta c-myc, sólo los otros 3 factores de transcripcion. El problema es cómo introducir los factores, no el uso de un oncogen, porque ya se ha obviado.
Pregunta pesonal: ¿piensas intentar establecerte en España de nuevo, o ya lo das por imposible...? Parece que cada vez hay más centros, y aparentemente más dinero investido en R+D?
Saludos y enhorabuena!

miq ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
miq ha dit...

L'enhorabona, Salvador!

A mi m'encanta això de "Laboratori de Mecanismes de Mort Cel·lular a la Universitat"! Sona a cançó dels Antònia Font.

I jo que pensava que a la universitat només s'hi donaven casos de "Mort Cerebral". Continua investigant i il·lumina'ns, sisplau!

;-)

Salvador Macip ha dit...

Andrea, en el llibre parlo amb més detall de les iPS i surt això del myc, no pateixis. Ho vaig dir també a l'entrevista però és difícil posar tanta informació en només una plana.

Tornar a casa? Segur que sí, algun dia. De moment tinc ofertes millors fora, a veure què passa en el futur.

Anònim ha dit...

Enhorabona Salvador, com deien per aquí, aprofita els mitjans dels big players en edició!

Ja fa uns anys la meva consultora científica a domicil·li em va explicar alguns detalls d'un grup de "voluntaris" que segueixen un experiment d'això de la reducció calòrica extrema i vaig quedar al·lucinat.

Quan dius que surt el llibre? És que no m'ha quedat clar :-)