dimarts, 9 de desembre del 2008

Santa Claus i Déu.

Uns científics estan estudiant com i quan s'adonen els nens que Santa Claus no existeix i quins efectes psicològics té la descoberta. Després d'unes conclusions interessants, es plantegen una pregunta pel proper experiment:

"Si els nens atribueixen els mateixos poders supernaturals a Santa Claus i a Déu, per què quan deixen de creure en Santa segueixen creient en Déu?".

Un podria esbossar una teoria que ho expliqués usant com a model el cas del tabac i el cànnabis: l'ús d'un està social i legalment aprovat mentre que l'altre el posen a la llista negra per motius més històrics que científics.

Se m'ocorre una variant interessant i més ibèrica de la qüestió: "Si els nens deixen de creure en els Tres Reis Mags per què segueixen creient en la monarquia?". La ment humana està plena de misteris.

10 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Mmmm... interessant. En qualsevol cas i en relació amb l'últim dels aspectes (el monàrquic), caldria convocar un referèndum entre els nens per saber si realment continuen creient en els reis (els de carn i ossos) un cop destronen els mags, o no. Recordem que, en relació amb la monarquia (la de carn i ossos), els suports o no suports se suposen, només se suposen :-)

Montse ha dit...

Cooom? Tu no creus en Santa Claus?????????? ÔÔ

miq ha dit...

Visca la República, Mori el…
(ui! se m'ha escapat!)
:(

Salvador Macip ha dit...

Atenció tots, que avui en dia no és molt saludable dir segons quines coses en contra de segons quines monarquies... Contra Santa Claus, en canvi, podeu dir el que vulgueu.

Anònim ha dit...

Doncs diuen que Santa Claus probablement vé de la figura de Sant Nicolau...

Борис Савинков ha dit...

Un dia anava jo tan tranquilament amb la meva filla, quan ella tenia uns sis o set anys, i ens vam trobar a Santa Claus. Ens va dir bon dia! Amb Deu no ens ha passat mai res semblant. Potser, per això tinc una filla que demana regals per nadal però no em diu mai res de la missa del gall ...

Tirant lo Blog ha dit...

... crec que quant a la monarquia, és igual si ens la creiem o no. Té un aparell jurídic i militar al darrere que li dóna suport. Pot fer i dir el que li vingui de gust. La impunitat és total. Aquesta és la gràcia de la monarquia, no?

pep ha dit...

Des de el més profund analfabetisme i desconeixement ( de causa, per cert), per què en diuen SANTA, si és un home ?
Què potser és transvestit (o transvestida, en aquest cas) ?

Em retiro humilment després de tant magna bajanada...

Salvador Macip ha dit...

Mmmh, això que diu en pH podria ser la causa de la manca de suport institucional, per molt que sigui Sant i es digui Nicolau.

Fina ha dit...

Potser perquè tots els partits polítics i molts mitjans de comunicació fan l'hipòcrita amb la monarquia i no paren de menja'ls-hi el cervell a les pobres criatures de 0 a 99 anys?.

Els nens no són tontos i saben que els Reis Mags d'Orient són cosins germans dels de la monarquia espanyola i que deixen de fe'ls-hi regals a ells per fer-los-hi als monarques, que sempre va bé fer la pilota...