dimecres, 20 de maig del 2009

L'escollit (XIV)

Per a l'escollit d'avui selecciono dos blogs sencers, més que no una sola entrada. Són una mica diferents dels que surten normalment a aquestes planes, més gràfics. L'editor Joan Navarro deu tenir una de les col·leccions de material imprès més espectaculars del nostre país. I el millor de tot: no li fa mandra escanejar revistes, llibres i el que li caigui a les mans. Viñetas se centra en el material en castellà i Patufets en el català. En el primer porta unes setmanes publicant imatges i frases impressionants dites pel espanyols en contra de Catalunya, i en el segon està rescatant perles del Papitu o En Patufet. Val la pena seguir-lo.

5 comentaris:

Galderich ha dit...

Tens raó, són dos blocs molt bons que aporten moltíssim iconogràficament parlant. Sobre els còmics catalans em fa molta gràcia veure els de la infància. Sobre els castellans afortunadament no els vaig veure.

Ramon ha dit...

Molt bo, tant el de les frases, en destacaria una la d'Antonio Gala: "En Barcelona entienden mejor el teatro polaco en polaco que el teatro castellano en castellano". El de les imatges xulíssimes, sobretot les de Codorniu, cada vegada costa més de trobar-ne en alguna bodega antiga...

Unknown ha dit...

Salvador,
Mai t'agrairem prou la feina que ens estalvies i el servei que ens fas fent aquesta selecció d'escollits. Els d'avui són unes autèntiques perles.
Gràcies!

miquel ha dit...

Fàntàstic!
Fa uns anys era col·leccionista de literatura infantil d'abans de la guerra, ara estic en període sabàtic. L'únic carnet de biblioteca ue tinc actualment és el de la Sant Pau i Santa Creu, esencialment visitada per infants. Ja et pots imaginar com m'ha agradat la teva troballa.
En contrapartida, per aquells que tinguin interès pel tema, deixa'm aportar un títol bibliogràfic que caldria reeditar:
Teresa Rovira, M. del carme Ribé: Bibliografía històrica del libro infantil en catalán. Madrid, Asociacción Nacional de Bibliotecarios, Archiveros y Arqueólogos, 1972.

Clidice ha dit...

Gràcies :)