dissabte, 20 de febrer del 2010

Febre aftosa

Això és un resum del que vaig escriure a Les grans epidèmies modernes sobre la febre aftosa:

"La febre aftosa és una malaltia viral que ataca sobretot nens petits. Dóna símptomes lleus, normalment llagues a la boca i febre. Es contagia per contacte amb la saliva, mocs o excrements. Actualment no hi ha ni un tractament ni una vacuna a punt."

Uns mesos després, estic preparat per afegir un altre paràgraf, fruit d'una recerca de camp intensiva:

"Els pares dels nanos afectats es contagien fàcilment, sobretot si la criatura és d'aquelles que reparteix generosament petons mullats als seus progenitors. Els símpotmes en adults també són lleus, però empipen un munt. La millor manera d'autodiagnosticar-se d'un atac de febre aftosa és menjant una bossa de patates fregides. Quan us hagueu omplert la boca notareu de sobte unes punxades insuportables en els punts on la sal entre en contacte amb les llagues bucals, que fins aquell moment molt possiblement ni havíeu descobert que teníeu. Si manteniu la serenitat podreu fins i tot comptar quantes llagues us han sortit, tot i que no serveix de molt. El tractament és paciència i menjar sopetes sense sal durant uns dies."

9 comentaris:

captaire ha dit...

No hi ha res com el mètode empíric. oi? ;-)

Paciència i a recuperar-se!

òscar ha dit...

L'autodiagnosi i l'automedicació són dos costums molt extesos en la població.

Potser si enlloc de patates fregides un menja Fritos de Matutano, l'efecte de coïsor quedarà anul.lat per aquella forta olor que no desapareix mai. Ni amb tres dutxes!

Ferran Porta ha dit...

Osti, boníssim el mètoda patatil de detecció de febre aftosa! Ara me'n anava al súper; passaré per les lleixes de chips!

McAbeu ha dit...

Doncs ja ho saps: Paciència i Sopetes... i que passi ràpid!

Per cert, la paraula de verificació és EVERNAT que s'assembla molt a ENVERINAT. Això de la febre aftosa no s'encomana per contacte blogaire no? ;-D

Remitjó ha dit...

Per si de cas, mai no tornaré a besar un infant...

Elfreelang ha dit...

A guarir-se aviat! curiós mètode de diagnosi menjar patates fregides! me l'apunto crec que també hi tinc llaguetes a la boca...

Clidice ha dit...

a millorar-se :) quines brome els xiquets! :)

Josep ha dit...

Ostres, per pura casualitat, jo era a Anglaterra quan el general Mike Jackson (l'heroi del Kossovë) va coordinar les accions per a frenar l'epidèmia.

Camins barrats, granges aïllades, desinfeccions massives, militars amb epis cbrn, milers d'animals sacrificats... DE LES MILLORS ATRACCIONS TURÍSTIQUES QUE HE VIST MAI!

Salvador Macip ha dit...

Josep, per sort l'epidèmia que tu descrius és la dels animals, que la causa un altre virus! Quan he vist qeu parlaves de sacrificis se m'han posat els pèls de punta :-)