dijous, 4 de març del 2010

Mètodes

De tant en tant us explico detalls del mètode que faig servir per escriure, com a curiositat, sense ànim de pontificar. Aquí veureu consells de gent més solvent que jo, cosa que no vol dir res: el que li funciona a un que ven un milió de llibres a la setmana no té perquè funcionar-te a tu. En tot cas, hi trobareu coses divertides (i certes), com el que diu el Richard Ford a la foto.

6 comentaris:

Clidice ha dit...

d'entrada ja falles :P

elenaranda ha dit...

Del tot cert. Són sistemes (o mètodes, perdó m'oblidava que ets científic) que no han de funcionar a tothom però resulten interessants per conèixer millor l'escriptor que les fa servir.

Després de llegir les teves regles entenc moltes coses... jajaja

Salvador Macip ha dit...

Cldice, em sembla que l'únic consell del Ford que segueixo és no beure quan escric! (a part de tòniques).

Elena, tens raó: la gràcia dels mètodes em sembla que és més conèixer una mcia més l'autor que no treure'n un possible profit aplicant-los al teu treball.

Thera ha dit...

No deixa de ser curiós... Bons mètodes!

LEBLANSKY ha dit...

Brutals, alguns d'aquests mètodes. Dubto que els segueixin ni ells mateixos: el cas de l'amic Ford és espectacular.

Sadurní ha dit...

Hola Salvador, és curiós veure les diferències entre els consells que donen diferents escriptors. Penso en en Mathew Tree, que sempre aconsella beure mentre s'escriu. L'última vegada que ho va dir va ser fa pocs dies en un article de l'Avui. Suposo que, com molt bé dius, cadascú té el seu mètode i el d'un no necessàriament ha de funcionar per un altre.

Salut,
S.