dimecres, 13 d’octubre del 2010

L'escollit (LXVII)

El d'avui és un Escollit plural i dinàmic. La història comença a principis dels anys 90, quan em vaig apuntar a la idea de muntar un fanzine que feia temps que arrossegava en Leblansky. Ja tenia un altre còmplice a la nòmina, nom en codi Aristófeles, i tots tres vam fer un grapat de reunions divertides que no van portar enlloc. Uns anys després, els elements adequats finalment van confluir i va veure la llum el primer número del Dinamo, el fanzine més fantástic publicat fins llavors en la nostra llengua, que va atomitzar-se cap a finals del segle passat (de les seves cendres va sorgir l'espectacular i també difunt Lovecraft Magazine, que mereixeria un altre post).

La petja del Dinamo s'acaba de completar a la catosfera amb un parell d'adicions recents i penso que cal fer-ne propaganda. El Leblansky, guanyador del c@ts d'aquest any al blog revelació, ja us l'he recomanat uns quants cops (1, 2, 3), igual que l'Òscar Pàmies, un dels qui es va apuntar a l'aventura pràcticament des del principi. Avui li toca al torn a la resta de la Generació Dinàmica que tenim online.

Per un costat hi ha el ja mencionat l'Aristófeles, del qual avui us reomanaré el seu relat per fascicles sobre la immortalitat. A mi em fan gràcia també els seus peculiars dibuixos psicodèlics del Mimosín, una de els estrelles del Dinamo.

En Ferran Teixes, un altre dinàmic històric s'ha reincorporat fa poc al món dels blogs . Avui recomano el seu breu apunt sobre els canvis i els antisistema. Molt lúcid. Valdrà la pena també seguir el seu nou fotoblog, perquè he vist algunes fotos seves molt interessants.

I per acabar, en Sebastià Roig, el dinàmic més esbojarrat, acaba d'obrir un blog on està penjant poc a poc un llibre interessantíssim que ha escrit sobre la ciència ficció vista pels catalans dels anys 30, Els futurs dels nostres avis (una mena de continuació de l'igualment recomanable Els malsons dels nostres avis). Aquest llibre ha tingut una història un pèl enrevessada i quan ja estava a punt de sortir al carrer, se'n va cancel·lar l'edició. Ara el podreu guadir de franc. Jo recomanaria començar per aquest apunt sobre el lloc de la Ciència Ficció en la literatura o aquest altre sobre Verne i Wells a Catalunya. Per cert, el Sebastià té també un segon blog de fotomuntatges burros que us pot divertir.

14 comentaris:

marta (volar de nit) ha dit...

què dius ara? no coneixia aquestes aventures del segle passat. Caram caram... :)

Mr. Aris ha dit...

gràcies per la menció, Salva, la veritat es que van ser reunions molt divertides. També va haver-hi alguna discusió, però ja està oblidada. Es parlarà en el futur de la corrent Dinamo?

jomateixa ha dit...

quina feinada que ens has donat avui...

Alyebard ha dit...

Molt bones recomanacions, així que tots éreu "fancineros" quina por que em feu :D

Clidice ha dit...

I quina feinada! bé, ja ho diuen: sarna con gusto ... ^^

Galderich ha dit...

Ha, ha... els blocs són els fanzines del present mil·leni!

m. ha dit...

I jo que em pensava que aquesta tarde (única que tinc lliure en tota la setmana) faria molta feina de la universitat...i ja veig que me la passaré llegint tots aquests blocs! ...maleïda (o beneïda, segons com es miri) curiositat!

Merci per les recomanacions! :)


P.S.: es pot aconseguir algun fascicle, encara, d'alguna de les vostres aventures?

sànset i utnoa ha dit...

Home, que avui l'Escollit te l'havies de dedicar a tu mateix (en solitari!)

*Sànset*

Lluís Bosch ha dit...

Tot i queno hi he deixat mai comentaris (que jo recordi) em sembla una de les propostes més interessants del que corre.

Sergi ha dit...

Una mica endogàmic aquest escollit, però és bo de saber que tot aquell projecte viu d'alguna manera, està entre nosaltres... igual que els personatges dels que devíeu parlar...

LEBLANSKY ha dit...

SM, felicitats pel teu primer premi!
I bona recomanació la d'avui, quina colla de genis (i de freaks, haw, haw!)
I un parell de cosetes:
-Aris, no tinguis cap dubte: en el futur es parlarà de Dinamo, ni que sigui bé.
-M: els tenim tots repes i de sobres, si en vols te'n passo els que desitgis.

Ferran Porta ha dit...

Deus, Salvador, hauré de deixar la feina!! :))

Salvador Macip ha dit...

Perdoneu per la feinada que us he proposat avui... i per l'endogàmia! Havia de desvelar el meu passat fancinerós d'alguna manera. El Dinamo va ser un moment històric i intens(pels qui hi vam participar), algun dia hauríem de penjar-los online per al gaudi de futures generacions, seguint la màxima del Galderich (Leb, encara tens els fitxers?).

Anònim ha dit...

Salva, gràcies pel record de Dinamo! Quins temps!Ens ho vàrem passar bé... si haguéssim tingut les eines per fer un bloc!!!