divendres, 28 de gener del 2011

Macip mediàtic

Aquesta setmana he desatès una mica el blog perquè he estat preparant dues col·laboracions amb els mitjans. Una és una secció mensual de divulgació científica pel Via Lliure de RAC1, i l'altra una columna també mensual per a El Periódico. Els qui estigueu interessats en la part científica del que faig ja ho sabeu: a partir de demà al matí també a la ràdio (a les 12.30) i al diari. Intentaré penjar els links al meu blog de divulgació i al facebook, així qui vulgui seguir les col·laboracions ho tindrà més fàcil. Com sempre, la idea és parlar de temes d'actualitat científica i explicar-los de manera que s'entengui.

És curiós com és de diferent un mitjà de comunicació d'un l'altre. Al blog que faig per a El Mundo no tinc cap limitació d'espai i de tema, tot i que procuro no allargar-me més del necessari. Al diari, en canvi, has de comptar caràcters. Que el text t'encaixi en el forat que tens reservat s'acaba convertint en un trencaclosques. I a la ràdio tot va molt de pressa. Cremes temes i anècdotes sense massa temps a fer les reflexions típiques dels mitjans escrits. Enganxar el to per a cadascuna de les col·laboracions (més seriós l'article, més informal el blog i més desenfadada la ràdio) és tot un repte. Un repte divertit. Com ho és també no repetir-se. Sort que hi ha prou notícies científiques interessants com per omplir tot això i més...

Tanco el post amb una nova entrevista. En aquesta em donen peu a parlar una mica dels meus referents literaris, que és un tema que no havia sortit abans massa vegades.

12 comentaris:

Carme Sala ha dit...

Home doncs, jo que escolto a totes hores Rac 1, no m'ho penso perdre!
M'ha sobtat això que expliques de les columnes del diari. Trobo que sí que ha de ser un repte divertit;

El proper llibre que escriguis et demanaré una dedicatòria de 2,5x2,5 cmts! ;-p

Felicitats i Bon cap de setmana.

montse ha dit...

Felicitats!!!

Sergi ha dit...

Macip fins i tot a la sopa. Noi, quina saturació, ja no es pot mirar enlloc sense que hi siguis tu! Per quan la nominació a Català de l'Any? Bé, ets massa jove, però temps al temps.

llum ha dit...

Ahm ja t'escoltaré al Via Lliure! Ostres tu, quina activitat. Deus organizar-te molt bé, perquè sinó, no sé d'on treus el temps per fer-ho tot ;D. Felicitats!

Ferran Cerdans Serra ha dit...

Me n'alegro, moltes felicitats!

Mr. Aris ha dit...

hi ha un bomberdeig mediàtic de SM. Em sembla molt bé, buscare els links!

Júlia ha dit...

Ep, felicitats!!!

Brian ha dit...

No havia entrat al teu bloc des que vas penjar aquest apunt i aquest matí, al llegir El Periódico, m'he endut una grata sorpresa. Suposo que la maquetació d'un diari ha de ser molt més exigent que un bloc, on es pot fer de més i de menys. En tot cas, l'article t'ha quedat molt rodó. Enhorabona.

Salvador Macip ha dit...

Gràcies a tots! Seguiré bombardejant-vos per totes bandes si em deixen...

Salvador Macip ha dit...

La meva maleta: m'agraden els reptes i ser fer lletra petita, així que no provoquis... ;-)

Anònim ha dit...

Felicitats un cop més!

Quina gràcia veure't amb corbata!!! ;-)

Salvador Macip ha dit...

L'ocasió valia la pena, tirant (anàvem a recollir un premi).