divendres, 3 de juny del 2011

De bacteris i mòbils

He tingut un parell de dies mediàtics gràcies a al crisi de l'E. coli. El fet que s'identifiqués com a responsable un bacteri nou ha recordat a molts l'aparició del virus de la grip pandèmic, que vaig discutir bastant als mitjans l'any passat, però ja veureu que la cosa és bastant diferent. Aquí us deixo la meva "Trilogia del cogombre". Primer la meva intervenció d'ahir al Catalunya Vespre de Catalunya Ràdio:


Em sentireu a partir del minut 20:30 (la secció sobre el brot comença al minut 19). Després ha vingut una xerrada amb en Manuel Fuentes avui a El matí de Catalunya Ràdio:



I el repicó, el breu article a l'Ara que teniu aquí a la dreta, sobre bacteris, telèfons i la OMS, en mig d'un Tema del dia molt interessant dedicat a les darreres crisis sanitàries.

Tancaré la setmana parlant de bacteris i mòbils però també de la fatiga crònica, de paralítics que caminen, metges que curen la sida, i vidres que es reparen sols al Via lliure, demà dissabte cap a les 11.35.

[Addendum: I a sobre avui recomanen el meu blog al Cada dia un blog en català del 3cat24...]

11 comentaris:

Clidice ha dit...

El mal és el que dius a l'article, que de tant dir "que ve el llop" (no pas perquè no sigui, sinó per la forma), al final ningú no se'ls creu i estan sempre sota sospita. I això no és bo.

Carme Sala ha dit...

Una intervenció molt aclaridora la que vas fer a Catalunya Ràdio, sobre la cris del'E.Coli. Per breu i per entenedora.

Estaré al cas d'escoltar-te demà al Via Lliure.

I Llàstima que no puguem riure del tema, perquè això de "La trilogia del Cogombre" seria un títol excel.lent per una comèdia del estil dels Monty Python!

Bon cap de setmana!

Mr. Aris ha dit...

semblava que eren cogombres assessins...però es veu que no. Ostre, ja sembla del Michel Crichton aixó!

Francesc Puigcarbó ha dit...

per aqui el sud del Balneari europeu no ens preocupem gaire d'aquestes coses. Per cert que per demà, des del meu profund coneixement científic tinc programat un post sobre el cogombre.

Garbí24 ha dit...

he escoltat un tall avui a la radio i la veritat es que tranquilitzes a la població i això sempre es bo

Brian ha dit...

Molt bé, doctor; déu ni do la feina que has tingut avui. El bacteri aquest sembla que ens ho està posant una mica difícil.

Deric ha dit...

vaja, que has estat ben liat!

Salvador Macip ha dit...

Gràcies, Clidice. L'OMS té un problema greu de credibiliat ara mateix i no sembla que estiguin fent res per arreglar-ho.-

Maleta, ja hi ha un Cogomrbe Sideral... no costaria gaire fer-ne tota una trilogia!

Puigcarbó, el teu post m'ha semblat molt bé. El teu coneixement científic no defrauda.

garbi, a vegades els missatges s'interpreten d'una forma molt més alarmista del que caldria. Encantat de pdoer contribuir a desmitificar algunes coses.

Brian, la gràcia de ser "expert" en bitxos és que sempre n'hi ha algun o altre donant la tabarra! :-)

jomateixa ha dit...

quan ho vaig sentir a les noticies vaig pensar que segur que en diries alguna cosa... Quan tingui un moment ho escoltaré amb calma.

Lluís Bosch ha dit...

He seguit de forma inconnexa les teves intervencions al respecte, i arribo a la conclusió que ningú no té la més remota idea de res. Jo diria que els humans no sabem admetre encara que la naturalesa es mou al seu aire. El punt de vista científic està força bé, però jo diria que encara us guanyen de llarg els místics. En fi, paciència i humilitat. I d'aquí a cent anys tots ens trobarem molt més bé.

Salvador Macip ha dit...

jomateixa, pel que es veu no ets l'única que associa el meu nom amb el de microbis amb mala idea! :-)

Lluís, el que dius en part és cert. Sabem moltes coses (si ens compares amb la societat de fa 200 anys), però encara n'hi ha moltes més que no sabem. Si bé la ciència va prenent poc a poc terreny als místics, sí que és cert que ells encara tenen molt camp per córrer (i sempre el tindran). Indubtablement, la naturalesa va al seu aire i ens costa molt entendre-la. Però cada cop l'entenem més...