dijous, 7 de juny del 2012

Ray Bradbury


(1920-2012)

El diari ARA d'avui dedica un parell de planes especials a la mort de Ray Bradbury. Entre elles hi trobareu una columna meva explicant com vaig descobrir-lo i, de pas, defensant una mica la ciència ficció. És, ara que hi penso, el primer aticle que signo només com a "escriptor", sense fer referència a la meva vessant científica.

M'ha faltat espai per dir que l'estructura d'Hipnofòbia està fortament inspirada en la de les seves Cròniques marcianes: un conjunt de contes independents que formen una novel·la (o una novel·la fragmentada en històries curtes). Per això, entre altres coses, el vaig citar al final del llibre. Moltes gràcies, Ray Bradbury!

[També en parla la Júlia aquí. L'Alba ens pregunta quin llibre ens agradaria ser si visquéssim en el futur de Farenheit 451. Alguns comentaris catosfèrics aquí, aquí i aquí. I com bé diu en Raül aquí: "El millor homenatge a Ray Bradbury: llegir-lo."]

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Amb tot el respecte que mereix un escriptor d'aquesta fama (i també algú que ha mort), dir que d'ell només he llegit 'Fahrenheit 451' i no em va agradar massa. Però bé, tampoc és que sigui un amant del gènere, només en petites dosis. Descansi en pau.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Bradbury no seria ben be un escriptor de ciencia ficció, més aviat de génere fantàstic en una línia d'altres als seixanta/setanta. Farenheit és una novel·la futurista pero no de ciencia ficciò, i a mi si em va agradar, la pel·lícula ja no tant, millor dit, ha envellit malament que és una altra història.

carina ha dit...

Sap molt greu que se'n vagi un "homenot" d'aquestes característiques. Ja en queden poquets dels grans, grans

Deric ha dit...

Ara llegiré la teva columna de l'Ara, avui no he llegit La Vanguardia al cafè.
En Ray, és un referent per a tots els que estimem la ciència ficció. I just ha mort ara que estic gairebé enllestint un llibre que porta per títol "Cròniques de Catalunya", en referència clara a Cròniques marcianes, també de ciència ficció.

Clidice ha dit...

Per cert, tal i com t'han escrit el nom sembla que siguis fill del senyor Macip i de la senyora Escriptor ^^

Mr. Aris ha dit...

Ray Bradbury sempre m'agradat molt, tan de bó pogués escriure una novel·la com Farenheit

Anònim ha dit...

suposo que quedo fatal si dic que en Bradbury no m'acava de fer el pes, no?