dijous, 16 d’agost de 2012

Ejaculació precoç

A ningú se li escapa que la Natura no es va inventar això del sexe per a què ens ho passéssim bé: la idea era incentivar les ganes de reproduir-nos. Dintre d'aquest context funcional, l'orgasme femení és anecdòtic perquè no és imprescindible per a la fecundació. És com un efecte secundari. El masculí sí que és un requisit, en canvi. Per estalviar-nos temps de copulació innecessari, que pot ser més ben invertit en altres menesters, està dissenyat per aparèixer quan més aviat millor. És per això que el concepte d'ejaculació precoç és un terme inventat per la societat moderna: totes les ejaculacions, per disseny, haurien de ser precoces. Un clau de deu minuts no té cap interés biològic i és una despesa inútil d'energia, per no dir que et deixa vulnerable a tota mena de depredadors durant més estona de la que cal.

Fast forward uns milers d'anys i ens trobem que ens hem civilitzat. Ara que hem sortit de les cavernes i portem pantalons, tots tenim els mateixos drets. Les dones reclamen una mica d'atenció i un repartiment equitatiu. Però no és tan fàcil. Com que el mecanisme de l'orgasme femení ha estat deixat una mica de la mà de déu al llarg de l'evolució, ens trobem que cal fer certs ajustaments. Els ritmes dels dos sexes van notòriament desacompassats. Els homes ens convertim en malabaristes lluitant contra el temporitzador que la biologia ens ha implantat. Si fos per nosaltres, amb dos minuts la feina estava enllestida i apa, a sortir a caçar el mamut després d'una migdiada reparadora. En canvi, ens trobem fent esforços mentals per estar a l'alçada del que s'espera de nosaltres en aquests nous temps. Qualsevol cosa va bé per desconcentrar-se. Resoldre equacions de segon grau, repassar la taula de multiplicar del nou al revés, intentar recordar el poema que et van fer aprendre a tercer de bàsica. Tot segon que puguis esgarrapar et serà agraït. Però a vegades la fisiologia et guanya la partida. Quan tens parella fixe et pots permetre alguna relliscada de tant en tant perquè sempre hi haurà una altra ocasió per compensar-la. És clar que si rellisques massa sovint corres el risc de trobar-te els papers del divorci sobre la taula. Els qui van per lliure s'han d'esforçar encara més. Si no convencen a la primera la dona que es lliguen que això del càlcul mental se'ls dóna bé, probablement no tindran una segona oportunitat. I no és qüestió d'anar-se tancant portes, que tampoc hi ha tants peixos al mar i els rumors d'ineficiència poden propagar-se ràpidament. La pressió és alta.

Parlo l'altre dia amb un amic feliçment solter que m'explica que ha trobat una solució a aquest problema ancestral. Els de la Durex fa uns condons que porten una mena d'anestèsic untat a la part de dins. "És com quan vas al dentista i et deixen la boca mig adormida", m'explica emocionat. Perdona si no em moro de ganes de provar-ho, penso en silenci. Però es veu que té la seva utilitat. L'amic ha fet sessions maratonianes sense defallir abans d'hora i ha quedat com un senyor. Algunes li pregunten si es dedica al negoci de l'odontologia, perquè senten una olor familiar al dormitori que no acaben d'identificar, però a part d'això, tot va com una seda. Menys l'altre dia, que es veu que la potinga va fer el seu efecte massa eficaçment i allò no hi havia qui ho acabés. La noia ja feia estona que havia guanyat la cursa i ell que no notava si estava en ple fornici o li estaven traient un queixal. Quan la pobra començava a mirar el rellotge, esgotada, ell va haver de fingir l'orgasme per no quedar malament. No s'hi pot fer res, són els perills del dòping. Només espero que les nostres dones apreciïn tot els sacrificis que hem de fer per elles.

[Publicat originalment el 29 de novembre de 2008]

9 comentaris:

jomateixa ha dit...

Aquest me l'havia perdut i és boníssim.
L'explicació inicial, tot i ser tant senzilla, no m'havia parat mai a mirar-ho des d'aquest punt de vista. Ara veig les coses més clares i realment apreciaré més els esforços masculins... hehe

Clidice ha dit...

Doncs mira, què vols que et digui, que visca l'evolució! :)

Anònim ha dit...

Això us passa per barrejar pomes i peres...

Mr. Aris ha dit...

ja l'havia llegit en el seu dia i trobo que es revolucionari...

Yáiza ha dit...

Començant pel final, i posant-me de part vostra, no acabo d'entendre que us mireu amb bons ulls uns preservatius que us fan quedar bé, però que us treuen part del plaer. Perquè clar, amb l'eina anestesiada no pot ser ben bé el mateix, oi?

I pel que fa el maltractat i menystingut orgasme femení... ves, què dir? Tan inútil és? Jo penso que té un servei a la fecundació, també: fa venir ganes de repetir un altre dia! No? Clar que això potser és igual, perquè quan l'home caçava mamuts, suposo que el fet que la dona volgués tenir sexe o no era secundari.

(està bé que recuperis aquests posts, jo no els havia llegit!)

Sergi ha dit...

Tot això sona a excusa, científicament explicada, però excusa. Cosa que t'hem d'agrair els homes, és clar, ens treus un pes de sobre. Res, tocarà seguir-se esforçant si no volem fer servir doping com el teu amic. Com que le coses han canviat molt des dels temps de caçar mamuts, tot i que fa poc que n'han trobat un per aquí, potser que tinguem consideració a les nostres dones, que ho tenen més complicat que nosaltres.

Anònim ha dit...

De debò els homes pensen en les taules de multiplicar al revés o en els nens que passen gana a l'Africa per aguantar més estona? No ho havia pensat. Creia que l'evolució ja havia fet la feina en el cervell, almenys en part.
Ara, de cop he pensat que m'horroritzaria ser home i no ejacular abans d'hora i quedar com un conillet.
Jo també ara valoraré més els esforços masculins per allargar el tema.

;)

Salvador Macip ha dit...

Yáiza, em sembla que t'has contestat tu mateixa. I jo estic en contra del dòping ;-).

helena, fem conya sobre el tema, però és cert que requereix un cert aprenentatge. Que li preguntin a qualsevol adolescent...

Toni Ros ha dit...

1- No es tracta de cap "cursa"

2- Tantra, la solució és el Tantra...