dilluns, 24 de juny del 2013

La Lletra d'Or





Berta Vallribera





Que tenen en comú aquesta tirallonga de personatges? Doncs que som part del mateix "arbre genealògic". M'explico. M'acabo d'incorporar al jurat del Premi Lletra d'Or com a substitut de l'Elisenda Roca. Les normes són que a partir de certa edat, els membres es "jubilen" i trien el seu successor. Per això jo sóc el "descendent" directe de l'Elisenda, que a la vegada va ser escollida per la Berta Vallribera (no he trobat cap foto seva...) i així fins arribar a una de les fundadores, la Maria Aurèlia Capmany. Una nissaga ben il·lustre a la què ara tinc l'honor de pertànyer.

El Lletra d'Or és un premi molt especial, com podreu llegir a la Viquipedia. És totalment independent i té un historial de més de mig segle. Es dóna a obra publicada, no té dotació econòmica (el premi és una joia, literalment) però sí un gran prestigi (el llistat de premiats és ben espectacular). Aquest any el guanyador va ser El romanço d'Anna Tirant d'en Josep Pedrals, que va fer un divertit discurs d'acceptació en vers que podeu llegir aquí.

Ara em toca estar al dia de tot el què es publica a casa nostra (ja ho intento normalment, és un esforç que faig de gust) per poder proposar una obra que mereixi el premiar l'any que ve. Accepto idees: si aquesta temporada llegiu un llibre d'un autor català que trobeu especialment bo, expliqueu-m'ho, i li donaré un cop d'ull amb molt de gust.

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Ostres, quan penso que ja no pots dedicar-te a res més, sempre em sorprens. Ara jurat d'un prestigiós premi... em quedo sense paraules. Bé, ja mirarem de donar-te una cop de mà, si llegeixo alguna cosa digna ja t'ho faré saber.

jomateixa ha dit...

Caram, ja comences a ser dels Ilustres... això es complica. Hauràs de fer uns quants clons més, que no pot ser que amb els que tens donis per tot.

Allau ha dit...

Moltes felicitats, sembla que és un dels escassíssims premis que encara tenen una certa credibilitat. Si llegeixo alguna cosa que val molt la pena, ja t'ho diré.

Anònim ha dit...

Enhorabona :)

Cristina TGN

Assumpta ha dit...

Ei, és maco això!!! Enhorabona!! ;-))

L'Elisenda Roca sempre m'ha caigut molt bé ;-)

Assumpta ha dit...

Ara bé... l'Elisenda Roca és molt jove encara, que consti :-D

Clidice ha dit...

Caram, això si que és un honor! Felicitats!