dimarts, 6 d’agost del 2013

Febre aftosa

Això és un resum del que vaig escriure a Les grans epidèmies modernes sobre la febre aftosa:

"La febre aftosa és una malaltia viral que ataca sobretot nens petits. Dóna símptomes lleus, normalment llagues a la boca i febre. Es contagia per contacte amb la saliva, mocs o excrements. Actualment no hi ha ni un tractament ni una vacuna a punt."

Uns mesos després, estic preparat per afegir un altre paràgraf, fruit d'una recerca de camp intensiva:

"Els pares dels nanos afectats es contagien fàcilment, sobretot si la criatura és d'aquelles que reparteix generosament petons mullats als seus progenitors. Els símpotmes en adults també són lleus, però empipen un munt. La millor manera d'autodiagnosticar-se d'un atac de febre aftosa és menjant una bossa de patates fregides. Quan us hagueu omplert la boca notareu de sobte unes punxades insuportables en els punts on la sal entre en contacte amb les llagues bucals, que fins aquell moment molt possiblement ni havíeu descobert que teníeu. Si manteniu la serenitat podreu fins i tot comptar quantes llagues us han sortit, tot i que no serveix de molt. El tractament és paciència i menjar sopetes sense sal durant uns dies."

[Publicat originalment el dissabte 20 de febrer de 2010]

6 comentaris:

Yáiza ha dit...

Sempre he pensat que amb la pràctica és com s'aprèn més medicina. Clar que potser no caldria practicar en carn pròpia...

Sergi ha dit...

Ara picaria alguna cosa, però m'has fet passar les ganes de menjar patates fregides... per sempre més. Només per si de cas.

Jesús M. Tibau ha dit...

però els petons mullats tambe porten associada part de la medicina, no?

Elfreelang ha dit...

ui sort que de moment no n'he tingut....

jomateixa ha dit...

Com jo menjo moltes patates fregides me'n adonaré de seguida.

Mr. Aris ha dit...

el teu nen nagafat mai?
la meva ha tingut polls (piojos) i tambe es moltdesagradable.