dilluns, 11 de maig del 2015

L'Homenatge a Olga Xirinacs


Sembla que als catalans ens agrada recordar els nostres escriptors dedicant un any a fer-los una mica de propaganda. N'hem tingut molts exemples darrerament, no cal que us els recordi. Als blogs també ens organitzem per muntar aquesta mena d'homenatges. Vaig contribuir al de Moncada, el d'Espriu i el de Riba, per exemple. Però si us hi fixeu, ens costa menys pensar en els escriptors morts que en els vius. I de vius n'hi ha que mereixen molta més consideració que no pas la que els donem actualment. 

Sens dubte, un d'ells és Olga Xirinacs, una autora de llarg recorregut, qualitat contrastada i obra extensa i ben considerada, que ha gunyat tots els premis possibles, i que sembla que ara no compta amb el favor de l'establishment, que l'ha deixat una mica de banda.

Per demostrar que els seus lectors la tenim ben present, la Júlia ha proposar al seu blog que aprofitem l'aniversari de l'Olga i li fem un petit homenatge digital, a la vegada que donem suport a la proposta que ha iniciat per demanar que li donin el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (se'l mereix de sobres).

Així doncs, m'apunto a la festa recomanant que llegiu un post recent del seu blog que em va imapctar especialment i que és una bona prova de les seva habilitat a l'hora de retratar (en tots els sentits) el seu entorn. Troabreu les altres contribucions a l'homenatge llistades aquí.

Per molts anys, Olga!