dilluns, 9 de novembre del 2020

15 anys d'escriptor

Aquest més fa exactament quinze anys es va publicar el meu primer llibre, el moment que podríem considerar que vaig passar oficialment de ser "una persona que escriu" a "un escriptor", o quan el meu hobby de tota la vida (no recordo si vaig voler ser abans metge o escriptor, segurament les dues coses a la vegada) es va començar a convertir en una segona professió. 

Em vaig estrenar gràcies a Mugrons de titani, una bogeria còsmica que vam parir mig en broma amb el Sebastià Roig i que, tot i ser una novel·la de ciència-ficció, va acabar guanyant un premi de literatura eròtica contra tot pronòstic. He de donar les gràcies a Bromera, l'editorial que la va publicar, el Màrius Serra, el membre del jurat que la va defensar aferrissadament, i el Joan Carles Girbés, el meu primer editor, perquè sense ells no hagués arribat fins aquí. I al Sebastià, naturalment! Ell va ser qui em va obrir la porta a aquest món fantàstic.

I ja que he tret el tema, deixeu-me que aprofiti per resumir la meva carrera literària amb unes quantes xifres...

36 llibres publicats:
    6 novel·les adultes
    6 novel·les crossover (per a tots els públics)
    1 llibre de contes
    13 llibres infantils
    10 de no ficció

Un promig de 2.4 llibres l'any publicats
(Més 10 contribucions a antologies, 0.6 per any)

13 en solitari
23 en companyia (comptant il·lustradors)
    16 amb 1 altre autor
    6 amb 2 autors més
    1 amb 3 autors més

8 premis

Llibres traduïts: 16 (44%)
    A 9 llengües diferents
    Una mitjana de 2 llengües per llibre traduït

Les estadístiques no son gaire importants en aquest cas, perquè no reflecteixen pas la munió d'hores que hi he dedicat, com de bé m'ho he passat, la gent fantàstica que he conegut (a tots els racons del món de les lletres) i les experiències meravelloses de parlar amb els lectors i que et diguin que els agrada el que has fet. Tot això no es paga en diners.

Em sento molt afortunat perquè porto quinze anys escrivint el que em dona la gana, sense cap mena de pla ni intenció de deixar una bibliografia coherent, saltant de la literatura juvenil a les novel·les ultraviolentes o les reflexives, les històries de ciència-ficció o la divulgació per a tots els públics segons em ve de gust, escrivint sol o en companyia d'altres i sempre, darrere de tot això, hi sou vosaltres, els qui em compreu els llibres i us els llegiu i em dieu si us han agradat més o menys i quin dels tipus de llibres que faig és el vostre favorit. Sense vosaltres tot això no seria possible. Mentre us continueu fixant en el meu nom quan aneu a la llibreria i els editors em segueixin fent confiança, espero poder anar acumulant anys i títols a la llista. Gràcies, de debò.

7 comentaris:

McAbeu ha dit...

Les estadístiques potser no són importants, però almenys serveixen per deixar clar que has fet una feinada com a autor. Enhorabona per aquests 15 anys i pels que vindran.

Per cert, si m'ho preguntessis a mi, et diria que els teus llibres que més m'agraden entrarien en dues de les categories que cites. Per una banda, els de No-Ficció (m'agrada la divulgació científica que 's'entén', actualment tinc molt amunt a la meva llista de pendents "Viurem per sempre?") i per l'altra, les Novel·les Adultes ("Els finals no arriben mai de sobte" em va agradar especialment).

Francesc Puigcarbó ha dit...

Déu n'hi do la feina que has fet, no se pas d'on treus el temps. A més hi ha les col·laboracions a diaris, radios i teles, la feina...., crec que et poden nomenar pencaire de l'any o dels 15 anys.

Salut

Tot Barcelona ha dit...

Felicitats ¡
Salut

Sergi ha dit...

Que maco poder fer aquest post de resum i d'agraïment després de 15 anys, i estar tan satisfet de la feina feta. I la d'anys que et queden per endavant d'anar escrivint! A saber on arribaràs, ara que ets un metge mediàtic, només et queda ser un escriptor mediàtic també, d'aquests que s'emporten tots els focus. Aconseguiràs el que et proposis, no en tinc cap dubte! Jo et seguiré llegint.

Gemma Sara ha dit...

Gran! Jo t'he llegit més no-ficció (el del cáncer em va il.luminar), però vull llegir el darrer de NY. Per molts i joiosos anys!

Salvador Macip ha dit...

Moltes gràcies a tots!

McAbeu, prenc nota. M'alegro que t'hagi agradat Els finals. La que estic escrivint ara va per aquesta línia, però abans en sortiran unes quantes diferents :)

Francesc, fer coses que t'agraden no compten com treballar, aquest és el truc!

Tot Barcelona, gràcies!

XeXu, espero que pugui tirar quinze anys més... i quinze més fins i tot! Però amb el que escric no crec que m'emporti gaire focus. I ja m'està bé, ep...

Gemma Sara, gràcies, i a veure si t'agrada la novel·la!

Sinerastar ha dit...

Ens falta el Joc de déu com ebook a Amazon. Només l'hi tens com audiobook. Després de llegir ahir les 47 pàgines que ens has ofert... Doncs ens cal el llibre sencer! Gràcies per tanta feina com fas!