dijous, 30 de març del 2023

Vapor negre: presentació avui

Avui es presenta a la llibreria Obaga de Barcelona el nou recull de contes al qual he participat, Vapor negre, un fix-up steampunk, que traduït vol dir que és una novel·la feta de contes (on les històries independents acaben formant un relat unitari perquè comparteixen personatges i escenaris) i que està ambientada en un passat alternatiu, on la ciència-ficció es barreja amb fets històrics (en aquest cas, el Casino de la Rabassada,  Fredereick Pearson i La Canadenca, etc). En aquesta estranya Barcelona hi trobareu misteri i assassinats (no en va el llibre s'ha publicat a la col·lecció crims.cat) al voltant d'un descobriment fantàstic (en més d'un sentit) que amenaça amb desestabilitzar l'equilibri econòmic mundial. Una colla de personatges molt diversos es passejaran per la Barcelona del 1911 intentant treure profit d'aquest descobrint i lluitant per acabar-se emportant el premi gros.

L'experiment ha estat coordinat per Jordi de Manuel (amb l'editor Àlex Martín) a partir de la novel·la La febre del vapor, del Jordi Font-Agustí, que ens va proporcionar les bases d'aquest univers alternatiu. Apart d'aquests dos escriptors, hi hem participat Teresa Solana, A. Munné-Jordà, Empar Fernández, Andreu Martín, Margarida Aritzeta,  Susana Hernández, Inés Machpherson, Carme Torras i jo mateix.

Em perdré la presentació d'avui, perquè estaré a uns quants milers de quilòmetres, però no perdeu aquesta oportunitat de sentir com el bo i millor del fantàstic català us explica com a sigut l'experiència d'escriure una novel·la a 22 mans.