dijous, 12 de setembre del 2024

Escolta el teu cos, ara cada dijous

Després de la bona acollida que va tenir l'estrena del programa dilluns (gràcies a tots els que ens heu enviat feedback!), l'Escolta el teu cos passa avui a ocupar la seva posició habitual a la graella del SX3, que serà tots els dijous a les 19.40. En el capítol d'avui, explicarem perquè batega el cor. Recordeu que els podeu veure tots quan vulgueu al web del SX3.

Aprofito per explicar-vos algunes interioritats de l'ETC. Per mi, un dels encerts del programa son els personatges animats, obra de la fantàstica gent de Peekaboo Animation, que tenen un llarg recorregut en el camp dels dibuixos per a nens. Volíem que la jefa fos un cervell i vam discutir molt com la faríem anar d'un lloc a l'altre. Jo tenia un exemple clar al cap i, salvant les distàncies, vam aconseguir que funcionés després d'unes quantes proves. Vaig proposar el nom de Griselda, jugant amb la substància grisa, i al final vam acordar que amb Gris ja n'hi havia prou (però que consti en acta quin és el seu nom complet!)... Però la Gris no va acabar de néixer fins que li vam trobar la veu. 

Va ser idea de la Irene que, en un moment d'inspiració, va proposar que l'hi demanéssim a la DJ Trapella si volia fer-ho. Per pura casualitat, la Gris anava "vestida" ja d'una manera similar al "uniforme" habitual de la Trapella així que semblava un senyal... Per sort, la Trapella va acceptar, malgrat ser una cosa que no havia fet mai abans, perquè ara ens és impossible imaginar la Gris amb una altra veu! La feina que ha fet donant-li vida és fantàstica... i treballar amb algú amb l'energia i el bon rotllo de la Trapella (que, per si no ho sabeu, és biòloga, o sigui que d'aquests temes en sap) ha sigut una experiència única. Realment vam tenir molta sort.

La resta de personatges animats era més fàcil, perquè no parlen. Però sí que fan sorolls i diuen alguna paraula de tant en tant, per tant calia trobar-los també la veu. No vam haver de buscar gaire lluny. El Pau Ardèvol, el realitzador, resulta que té un gran talent per fer sorollets. Ell ha acabat sent el Blanqui (trobar-li nom al glòbul blanc era fàcil...) i el Roiger (aquí ens vam permetre el joc de paraules amb el color del glòbul vermell posant una i al mig). Però encara ens quedava el Zass (aquí vaig seguir la meva tradició de posar noms onomatopèics als éssers d'altres galàxies), que havia de sonar totalment diferent, perquè és un microbi (i, a més, el dolent de la sèrie). Una vegada més, vam tenir la sort de descobrir els talents ocults de l'equip: la Irene, la directora, no tan sols és la narradora perfecta per la introducció (molts anys fent l'Info K...), sinó que sap fer sorollets marcians amb molta eficàcia. Ella és el Zass.

I amb això ja teniu una mica més del making of de l'Escolta el teu cos. Ara, a veure'n tots els episodis! Us deixo amb la visita de la Zene i la DJ Trapella al programa Ràndom, on competeixen amb els presentadors per no acabar banyats en mocs...