dimarts, 13 de gener del 2009

Homenatge a un clàssic.

Només hi ha tres llibres en català que hagin venut més d'un milió d'exemplars (el Mecanoscrit i la Plaça del Diamant són els altres). La de vegades que dec haver consultat el Xuriguera... Un clàssic com pocs. A l'Avui descobrim algunes coses més sobre l'home darrera el petit llibre verd.

8 comentaris:

Fina ha dit...

Quina gràcia el llibret verd i que bé que m'ha anat sempre...

El que avui tinc a sobre la taula és la setena edició: d'octubre de 1979. Glups!.

Tirant lo Blog ha dit...

m'uneixo a l'homenatge. És una obra cabdal. El meu el tinc destrossat de tant mirar-lo!!!

Salvador Macip ha dit...

Jo em sembla que ja m'he polit una o dues edicions. La primera que vaig tenir va haver de passar els durs anys d'institut. La que tinc ara ha fet uns quants salts transoceànics.

JRoca_Font ha dit...

Un gran clàssic ja ho pots ben dir, no sabia que el Mecanoscrit havia arribat al milió, està molt bé. He llegit l'entrevista a l'Avui i tela marinera amb la història d'en Xuriguera, gràcies per compartir-ho.
Salut

Biel Barnils Carrera ha dit...

En volia parlar aviat al meu racó. És un best-seller que és pràcticament a totes els cases. Decidit, ara sí, en parlaré aviat també.
Salut!

miquel ha dit...

Què puc afegir sobre aquest betseller català que com els altres dos, molt especialment el Mecanoscrit han arribat a ser-ho a partir de les escoles i instituts?
En tot cas, deixo aquí l'adreça del web sobre Xuriguera que han muntat en Pau i la seva dona: http://www.xtec.cat/~jrico4/01int.html . I ves a saber si algú s'interessa també per la lectura d'alguna de les seves novel·les o poemaris.

Josep Lluís ha dit...

Que bó, també pertenyo al grup del del llibre verd...

Salvador Macip ha dit...

Pere, és cert que les escoles marquen quins seran els bestsellers. En aquest país nostre, si no t'obliguen a comprar un llibre en català no ho fas! Gràcies pel link. Caldrà descobrir el Xuriguera novelista. Si més no segur que tots els verbs dels seus llibres deuen estar ben conjugats.