divendres, 17 d’abril del 2009

Jutjar els llibres per les seves portades


L'editorial Gollancz acaba de treure al Regne Unit una reedició d'obres clàssiques de ciència ficció que valdria la pena comprar només per les seves fantàstiques portades, d'un blanc i negre minimalista. Les vaig veure totes juntes en un expositor a una llibreria i me'l volia emportar a casa sencer. I que després diguin que els llibres no t'entren pels ulls...

12 comentaris:

Montse ha dit...

i tant, que entren pels ulls! tant, que ara, si t'hi fixes, totes les edicions de butxaca, tenen la mateixa portada que les altres, que abans les de butxaca la portada era senzilla, d'un color sol i el títol, el nom de l'autor i apa-li! Ara, en canvi, visualment, no t'ho sembla, que t'estàs emportant una edició de butxaca, fins que l'obres i veus el tipus de lletra i el tipus de paper... res a veure, és clar! perquè jo sóc de les tontetes a qui, a més de l'obra en ella mateixa, m'agrada l'olor del paper, m'agrada admirar la cura que han tingut amb l'edició, etx... digue'm romàntica (o directament simplona)

Salvador Macip ha dit...

Em sembla que els venedors de llibres electrònics no faran massa diners amb tu, Montse...

Clidice ha dit...

Jo em compro els llibres per l'edició, la portada, la forma, el color ... recordo haver comprat un llibre, "Com practicar l'equitació", només perquè era quadrat i petit. (Per cert que després em va ser útil :P)
Fins i tot tinc diversos títols repetits, pel gust de tenir-ne les distintes edicions. No cal dir que també perquè, sobretot en les traduccions, cada edició és distinta.
Ara, però, espero amb deler que a algú "se li acudeixi" (ehem) regalar-me un lector digital :D

kweilan ha dit...

La forma en general: la coberta, els dibuixos, les lletres...són importants per cridar-nos l'atenció sobre el llibre, per triar-lo a la llibreria, per fullejar-lo...i si ens acaba d'agradar, comprar-lo.

el llibreter ha dit...

M'agraden molt! Gràcies per la troballa!

Salutacions cordials.

Max ha dit...

Hola, t'he descobert perquè un dia vas decidir passar pel meu bloc i vas deixar un comentari. Ara mateix t'enllaço i t'aniré seguint.
Sóc una compradora compulsiva de llibres, m'agraden i m'agraden molt, tant és si són de butxaca com si són de tapa dura, m'agrada estar envoltada de llibres i tant és si la portada és atractiva com si no, el que si demano és que siguin de paper, per tocar-los, fullejar-los i gaudir-los. Si tothom fos com jo la indústria del llibre digital se n'aniria a l'aigua. Això sí, crec que la xarxa és un bon lloc per donar a conèixer nous talents, noves veus que potser no han tingut la sort que una editorial els donés una oportunitat.
Besets i ens veiem

Max ha dit...

T'acabo de deixar un comentari però ho he fet des del bloc del meu fill. M'he equivocat. Una abraçada

assumpta ha dit...

I tant que entren per la vista!
Tot és marquèting. Però deu n'hi do dels que hauré comprat només per que la portada i llegint una mica la sinopsi, he pensat: va a veure que en surt (ei, i moltes funciona!)
;)

Anònim ha dit...

Mira doncs, jo trobo que ja és un gran què que una col·lecció de CF no tingui aquelles portades barreja de 'kitch', 'grunge' i mal gust directament que ara per ara són les que hi sol haver (i que els de can Pagès em perdonin...) als llibres del gènere.

Sincerament confesso que, molts cops, he folrat els llibres de CF per treure'ls de casa només per evitar que algú en veiés la portada. Noi, un ha de mirar pel seu (més o menys) bon nom!

Trobo que aquesta col·lecció es pot portar tranquilament a la mà, o llegir-la al tren, o al banc de la placeta sense exposar-se a perdre la reputació. Ja era hora!

b.a.

Anònim ha dit...

Tinc curiositat per saber si a Londres a més de llibreries també coneixes algunes biblioteques. Et sona Idea Stores? és que el seu inventor, que es diu Sergio Dogliani, ens visitarà el mes de maig i farà xerrades a Girona i Barcelona. És un personatge molt i molt interessant, crec que revoluciona el món de la literatura i la lectura. Ja t'informaré. Una abraçada

Rokins ha dit...

Sóc dissenyadora gràfica i estic d'acord que són unes portades precioses, super elegants...
És un d'aquells treballs que fa certa enveja (mm...espero de la sana...)
Fins la pròxima!

Salvador Macip ha dit...

Gràcies a tots pels comentaris. Està clar que les portades juguen un paper molt important. Un altre dia parlem dels títols.

Esther, confessoq eu conec poques llibreries i biblioteques a Londres. I posats a confessar, he d'admetre que compro molt per Amazon, sobretot de segona mà. És còmode i el catàleg és infinit. Menys satisfactori com a experiència, és cert, però si tens pressa és una gran opció.

Rokins, gràcies per passar-te per aquí. No m'havia toapt encara amb cap blog de disseny i el teu m'ha agradat molt. Me'l quedo!