dimarts, 22 de juny del 2010

Premis populars

Moltes gràcies als qui heu proposat el bloGuejat (Eulàlia, Assumpta, kwelian, òscar, McAbeu, XeXu, rita, marta...) pels premis Cats 2010, secció Catalans del món (aquest cop no competeixo amb els literaris, per variar). Els escollits són de molt nivell i hi ha uns quants bons amics, no se m'ocorre qui més proposar. Els votants tindran una feina difícil. Sort a tots! 

I ja que estem en temporada de premis, he apuntat el bloGuejat als Premis Blocs Catalunya 2010, aquest cop sí a l'apartat de Literatura, on també estic acompanyat d'amics, admirats i clàssics del ram. El període de votacions ja està obert.

Ja he dit altres vegades que això de muntar premis em sembla una bona manera d'animar la catosfera i que guanyar és per mi bastant secundari. El més important és donar a conèixer i conèixer nous blogs o, a nivell de satisfacció personal, que els teus lectors reconeguin la teva feina i et nominin. Els premis amb votació oberta a tothom no deixen de ser un concurs de popularitat, com les mateixes eleccions polítiques, i aquí ja se sap entren en joc factors externs. Si un vol ser popular s'ho ha de treballar, i això porta temps i esforços que normalment distreuen de la feina principal, en aquest cas fer un blog amb una certa qualitat (trobo més productiu escriure aquestes quatre ratlles sobre el tema que anar pidolant vots pels comentaris dels blogs que segueixo, cosa que segur que em faria pujar més punts a les llistes...).

Un exemple d'això és la proposta que vaig fer unes setmanes enrera. No era més que una petita broma interna per divertir-nos una mica, però curiosament va fer trencar el rècord de visites al bloGuejat en un dia i em va catapultar al número 5 del rànquing de literatura del cercabloc d'aquest mes. Són xifres que no he aconseguit mai amb els meus posts "regulars", que personalment trobo que són més interessants i enriquidors que no els memes, concursos, premis i altres parafernàlies típiques del món dels blogs. Qualitat i popularitat no sempre van del bracet en aquest món, no us estic dient res de nou, tot i que hi ha honroses excepcions. A mi ara per ara em preocupa més la primera i no tinc prou temps per poder-me dedicar també a la segona...

12 comentaris:

Allau ha dit...

Això dels concursos de votació popular em desvetlla més odi que amor, tot i que és cert que és una forma de dinamitzar la xarxa. De totes maneres, ja t'he votat. Espero que m'ho tindràs en compte ;p

sànset i utnoa ha dit...

Doncs, no cal que estiguis massa preocupat...

*Sànset*

Roser Caño Valls ha dit...

Hola! Jo estic nominada a la categoria de blogs literaris per primera vegada. Saber que hi ha gent que proposa al meu blog a uns premis, això per a mi, ja és el premi ;)

Enhorabona!

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Si, això de la qualitat i la popularitat és ben cert.

Fa uns dies després de passejar-me pels blogs inscrits als Premis Blocs vaig fer algunes recomanacions personals des del meu blog, i el teu és un dels que vaig destacar. A veure si hi ha sort!

Salut!

Mr. Aris ha dit...

enhorabona, espero que guanyis...

jomateixa ha dit...

Ja t'havia votat. Sort
Quan faig concursos (jocs de lletres) al bloc, els meus rècords de visites també es disparen. Això motiva molt.

Clidice ha dit...

estic amb l'Allau, que tingueu tots molta sort :)

Unknown ha dit...

Estic del tot d'acord amb tu. Això dels premis serveix per conèixer i fer conèixer. Si ens passegem per les llistetes de blogs presentats (a tots dos premis) descobrirem coses interessants.

El nostre rècord de visites amb escreix (es van duplicar) es va produir quan vam publicar una notícia (bomba?) de caire estrictament personal-. Nosaltres vinga a desganyitar-nos a fer textos de tota mena, apòcrifs, a parlar de literatura i del Lovecraft, Peruchos i companyia... i resulta que inevitablement el tema que catapulta visites és la tafaneria. Tan sols això ja explica que les "audiències" no haurien de ser el criteri (no l'únic, en tot cas...

En fi, "naltros a lu nostro". I si algú nou entra gràcies a que es passeja per les llistes, doncs, mira, benvingut sigui.

(No ho diguis a ningú, però a mi particularment m'agrada el teu "escollit" per descobrir coses noves)

Anònim ha dit...

Ja t'he votat! Jo també he presentat el meu a la categoria de política. És interessant donar-lo a conèixer i també poder descobrir-ne d'altres. Sort!

Sergi ha dit...

Que tinguis sort amb els premis. De moment a c@ts tens molts números de sortir nominat. Per mi la gràcia justament és que no t'apuntes, simplement et trien els lectors, i si ho fan, és per alguna cosa. Doncs això.

Puigmalet ha dit...

Des del Gazo faig campanya per votar el Galderich (m'ha promès joies lexicobibliòfiles al·lucinants...), però si millores l'oferta em venc de seguida. :))

Salvador Macip ha dit...

Gràcies a tots pels vots però més gràcies encara pels vostres comentaris! Jo també us he votat, que no sigui dit.

Eulàlia, tu ho has dit: nosaltres hem d'intentar fer el millor blog possible i anar escrivint. Això dels vots és menys important.

Puigmalet, no crec que pugui igualar l'oferta del Galderich... Saps si voldrà comprar un altre vot? Venc el meu a bon preu! :-)