divendres, 5 de novembre del 2010

L'escollit (LXX): Novetats de tardor

Sempre em faig una llista de llibres per comprar a les llibreries catalanes quan baixo de visita . He pensat que per a l'Escollit d'avui podria compartir les novetats de la temporada que espero tenir a la meva maleta quan torni cap a casa.

[Aviso que, òbviament, no he llegit cap dels llibres que recomanaré, així que no accepto responsabilitats si després no us agraden. A sobre, a la majoria dels autors els conec d'una manera o altra, alguns virtualment, altres en persona, uns poc, altres més, o sigui que la selecció pot ser una mica esbiaixada. Ara, a mi tots aquests llibres em semblen interessants, mereixedors d'acabar a la cistella de la compra. Ja em direu què en penseu.]

Començo amb L'any de la plaga, de Marc Pastor. Em va agradar la seva forma original de tractar la novel·la negra a La mala dona. Aquesta ve plagada de referències de cultura popular que em sembla que faran empal·lidir la mateixa Valentina. Espero que tingui l'èxit que se li vaticina perquè aquesta mena de llibres són una alenada fresca per a la nostra literatura. Presenta el llibre a BCN el divendres 12 a les 19.30.



L'Emma Reverter és una periodista que treballa a Nova York. A través d'internet va contactar amb una dibuixant, la Màriam Ben-Arab, i juntes han fet un còmic polític amb un protagonista infantil, de nom Apolo, seguint una mica la tradició de la Mafalda. Es diu Politik i sembla força interessant i original. Presenten el llibre la setmana que ve a BCN, a la FNAC del triangle, el dia 11 a les 19.00.



El també periodista Adam Martin acaba de publicar un llibre sobre els pares dels polítics catalans. S'anomena Sempre hi ets, i no cal que us en digui moltes coses perquè segur que n'heu sentit a parlar: va ser el llibre més venut de no-ficció la setmana passada. Em sembla un esforç molt noble d'humanitzar els nostres polítics, que potser calia després de tant de temps de ridiculitzar-los als programes d'humor. L'altre dia a la tele l'Adam va explicar algunes anècdotes que surten al llibre i la cosa promet molt. La presentació del llibre serà, faltaria més, la setmana que ve, però aquest cop a Blanes (l'Adam és un compatriota blanenc), l'onze de novembre a les 20h.

I encara una altra periodista, l'Eva Piquer, treu un llibre basat en el blog que escriu a criatures.cat i que ja us havia recomanat. És una forma molt fresca de tractar el tema de la mare treballadora, que us hauria d'interessar sigueu o no pares. Si llegiu els articles que publica a l'Avui ja sabreu que té un estil molt directe i unes idees que val la pena escoltar. El llibre es diu La feina o la vida, com el blog, i en aquest vídeo l'autora ens explica de què va.
Per acabar menciono que a tots aquests hi hauríeu d'afegir El joc de déu, és clar, que presentaré dimarts que ve a la Bertrand de BCN a les 19.30, per acabar de farcir la setmana d'esdeveniments literaris.

Finalment, voldria també agrair a la Clídice que parlés dels meus llibres al programa sobre blogs que fa a Ràdio Esparraguera (que si no l'heu sentit mai, és molt interessant i divertit).

8 comentaris:

Clidice ha dit...

ei, gràcies pels afalacs :) a veure si al final t'hauré de convidar jo! els llibres els afegeixo a la llista, que ja sobreix!

Alyebard ha dit...

A la llista de pendents!

Carme Sala ha dit...

Veig que no sóc l'única que es dedica a omplir maletes!
Encara, que la meva al ser virtual, sempre hi cap molta més cosa!
M'apunto els teus suggeriments, que ja poso la cúa de la meva llista.

Que vagi molt bé la presentació a la Bertrand, és un lloc genial! :-)

b.a. ha dit...

Si t'has de comprar tots els de la llista, m'ha dit un ocellet que l'últim postser no cal que si hi ha sort te'l regalaran i tot...

JRoca_Font ha dit...

Jo estic llegint "L'any de la plaga" d'en Marc Pastor i la veritat és que m'encanta, enganxa molt i m'hi sento molt identificat a nivell generacional.

Anna Tarambana ha dit...

Me'ls apunto!

jomateixa ha dit...

els haurem d'anotar...
avui t'he plagiat i també he fet l'escollit (més o menys)

Ferran Porta ha dit...

El dia 9 a les 19.30h... que vagi molt bé la presentació!