dijous, 20 de gener del 2011

La traca final

Dues notícies més relacionades amb El joc de Déu. En fan una ressenya al nosaltresllegim (que si encara no el coneixeu és un blog de crítica al qual val la pena fer una ullada) i m'entrevisten a la versió radiofònica del 80 grams.

En aquesta última ja em comencen a fer preguntes sobre la propera criatura. Com que ja li hem vist les ecografies i està a punt de treure el cap (data de naixement: 15 de març), trobo que toca tancar el capítol d'El joc de Déu abans no us comenci a donar la tabarra amb els Ullals. Així doncs, en els propers posts faré un petit balanç de la novel·la per acabar de dir tot el que volia sobre el tema.

Començo amb un recull de comentaris que he anat rebent al blog, per email i al facebook. Aquestes són les vostres opinions:
Sobre el fragment gratuït que podeu trobar aquí:

 - “M'he divertit molt. I en vull més!!!!!”
- “Em tens enganxat per saber com continua.”
- “Fantabulós!”
- “Molt bé, les primeres pàgines enganxen 'molt, em recorda algunes idees al Robert J. Sawyer.”
- "M'han agradat molt els canvis d'escena, li donen velocitat i fan que es llegeixi fàcilment."
- “Aquests inici és genial! No l'he pogut deixar!"
- "Intriga, humor, ciència... Aquests canvis d'escena fan el guió perfecte per a una pel·lícula! És ben emocionant!”
- “El crescendo és impecable."
- "Un inici fantàstic, aconsegueixes amb molta facilitat enganxar la història. La descripció dels personatges es sarcàstica (impiadosa). Frisant per la continuació."

Sobre el llibre:


- "Des de la primera pàgina m'he quedat enganxada. Enhorabona!"
- "Se t'ha de reconéixer que vas a contracorrent. No hi ha un sol autor català que tingui els pebrots de fer un text tipus Vonnegut com aquest!!! Felicitats!
- "M'ho he passat molt bé amb el Sherman, la Vivian i en Déu."
- "És un llibre molt divertit. M'han agradat especialment com estan raonats petits detalls perquè tot tingui sentit. M'ho he passat molt bé llegint-lo!"
- "Estic xalant molt amb el teu llibre. Reconec perfectament el teu estil, el toc d'humor amb què combrego tant, els petits detalls amb què ens descrius a la perfecció els personatges, les seves febleses i vanitats.  Fantàstica la visió que dónes dels científics. L'humor intel.ligent comença per un mateix."
- "Estic gairbé acabant el llibre i em sap un greu... feia temps que un llibre que no fós novel·la històrica , em divertia tant. T'haig de felicitar, de veres. "

I això és el què heu posat als blogs:

Finalment, algunes entrevistes i comentaris als diaris:


Ara (1/2/11)

Només em queda agrair-vos-ho de tot cor! Fa molta il·lusió rebre tots aquests elogis. Sembla que us ha agradat a tots els qui l'heu criticada, que és tota una fita (això o és que m'esteu amagant les ressenyes negatives...). Veurem si podem mantenir el nivell amb la propera.

11 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Com et vaig dir ahir, me l'estic llegint a estonetes. No sóc crític literari i, per tant, només et sabré distingir entre els llibres que magraden i els que no. I aquest és dels primers.

*Sànset*

Clidice ha dit...

Si més no, una de les exclamacions sé qui l'ha dit ;)

Sergi ha dit...

No et queixaràs de com et tractem per aquí! Fa poc deies que el llibre no s'havia venut tant com estava previst, espero que això hagi canviat. Almenys jo el veig a les llibreries, que és més que els llibres d'altres blogaires. I les crítiques que has anat rebent són bones. I pel que fa a mi, almenys, ja saps que no és una ensabonada, si no m'agradés també ho diria. Penso que totes les coses bones que et van passant t'ho has guanyat, així que a gaudir-ho, i a continuar triomfant. Molta sort amb la nova criatura, ja estarem a l'aguait.

Salvador Macip ha dit...

Sànset, no em cal més crítica que aquesta! Gràcies.

Clidice, he mantingut l'anonimat per una qüestió formal, però tots sabeu qui sou!

XeXu, és que no us mereixo... ;-). Rodolins a part, no he dit res de vendes encara perquè no en tinc ni idea: això se sol saber al març de l'any següent de publicar (queda poc). Constatava el ressò mediàtic, només. Gràcies per la sinceritat, és el que més aprecio. I pels elogis!

jomateixa ha dit...

Veus que passa per ser tant productiu... encara estàs paint els elogis d'un llibre i ja comences amb l'altre.

jomateixa ha dit...

Ai! m'ho deixava, no et preocupis per les vendes que aquest st. Jordi a la parada que farem al poble en tindrem una bona remesa dels teus llibres, cosa que no farà que les estadístiques pugin en excés perquè és un poble petit. Però com aquest any esperem tenir a tots els "pixapins" que vindran de Set.Santa...

Anònim ha dit...

Hola,

a mi m'agradaria felicitar-te pel seguiment que has fet del llibre. Sembla que el blog a blog és cada cop més important per al món literari, i s'agraeix la possibilitat d'interactivitat amb l'autor (pot ser que hagi vist el concepte 'literatura 2.0' en la promoció de El joc de Déu?).

Salvador Macip ha dit...

Gràcies jomateixa per contribuir a pagar-me la jubilació! :-)

Gràcies, senyorasul. Aquesta mena de llibres, que no solen tenir cabuda a la premsa escrita són els que més es beneficien de la internet. De totes maneres, no sé com haurà influit en les vendes tota aquesta "campanya". La part de màrketing "alternatiu" està molt bé, és clar, però a mi m'interessa més la part 2.0, com tu dius, la de donar als lectors (ni que siguin quatre) la possibilitat d'interaccionar amb l'escriptor, i fer com als DVDs i incloure un making of i les escenes tallades. A mi m'agrada quan altres escriptors ho fan i penso que a algú potser també li agradarà que ho faci jo.

Assumpta ha dit...

Ei... aquí, aquí...

http://unaltreinvent.blogspot.com/2011/01/el-joc-de-deu-salvador-macip.html

:-))

Salvador Macip ha dit...

Gràcies, Assumpta! Aquest encara no el tenia a la col·lecció.

Assumpta ha dit...

:-))