Hem tingut uns dies moguts, científicament parlant, amb el cas de l'Angelina Jolie i els seus pits i després l'anunci que, ara sí, s'ha aconseguit aplicar les tècniques de clonació als humans. Si us interessesn els temes, us deixo els links de les meves intervencions mediàtiques del cap de setmana on els comento.
Aquí podeu llegir el meu article d'opinió sobre la decisió de l'Angelina (making of: el tema és seriós, però quan pensava en un títol no vaig poder evitar ajuntar aquesta referència amb aquesta altra). Com que sempre recomano documentar-se abans de prendre partit per a res, és just que us enllaci també una entrevista de la Lara Bonilla a un parell de metges amb una opinió oposada a la meva, que personalment trobo que és perillosa, irresponsable i no molt consistent amb les estadístiques que tenim (quants càncers apareixen cada any degut a la radiació que emeten les radiografies?). Però això millor ho jutgeu vosaltres un cop tingueu totes les dades a les mans.
El debat de si hem de clonar humans i quina diferència hi ha entre clonació terapèutica i la reproductiva ja el vam viure el 2004, quan Hwang l'estafador ens va fer creure que havia aconseguit crear un embrió clonat. Ara sembla que va de debò, i imagino que ja ho heu llegit per tot arreu. Aquí podeu escoltar la meva intervenció al Via Lliure de RAC1 donant més detalls sobre el tema, com per exemple el paper que ha jugat la cafeïna en el procés, una cosa que la majoria dels diaris s'han saltat.
Però a més a la secció hi podreu trobar un parell de temes que trobo que són molt interessants i que no han aparegut a la premsa: una manera de rejovenir el cor usant sang d'individus joves (sembla tret d'una pel·li de por!) i un procés per extreure els nutrients que hi ha a herbes i plantes i que els homes no podem aprofitar normalment (la fi de la fam al món en menys de 10 anys?). Si voleu repescar altres programes del Via lliure, recordeu que us podeu subscriure als podcasts de la secció de ciència seguint aquest link de l'iTunes. No teniu excusa per no estar informats. Últimament el món de la ciència està d'allò més interessant, i ho dic des d'un punt de vista purament objectiu!
2 comentaris:
La decisió de Jolie es bastant forta, però com tu molt ben expliques, potser no tenia cap altre solució.
Coneixes el Dr. Pau Humbert?
No, Aris, no el conec. Ja miraré d'informar-me.
Publica un comentari a l'entrada