dijous, 25 de juliol del 2013

8è aniversari del bloGuejat



Va ser fa uns dies (concretament l'11), però encara no havia tingut temps de celebrar-ho: el bloGuejat ha completat el seu vuitè any d'existència. Gràcies a tots els qui ho heu fet possible passant per aquí a llegir i comentar! Realment vuit anys són molts per un blog i és tot un honor ser de la generació de veterans que aguanta encara al peu del canó.

En aquesta segona etapa del blog (la primera, ja esborrada, va ser durant els darrers dos anys i mig de la meva estada a Nova York) he escrit 855 entrades i he rebut 171.010 visites, diuen les estadístiques. El récord de visites de l'any va ser el novembre, la segona xifra més alta de la història del blog. La veritat és que tots aquests números no serveixen de res...

Continuo escrivint com a mínim un cop per setemana, em sembla que no me n'he saltat cap, però aquests darrers dotze mesos he continuat baixant el ritme. D'unes 220 entrades l'any que feia inicialment, ara estic més cap a les 120, una mitjana d'un parell per setmana. La culpa, ja us ho imagineu, és en part de les meves col·laboracions a altres mitjans. Entre una cosa i l'altra no hi ha setmana que no em toqui escriure, i moltes idees que faria servir al blog acaben a una altra banda (i després tornen linkades aquí, el cercle es tanca).

Parlant d'això, aquest estiu faig vacances de la premsa habitual però m'he apuntat a col·laborar amb El Matí de Catalunya Ràdio. En Marc Garriga, el presentador d'estiu, m'havia entrevistat ja un parell de cops i sempre hi havia hagut bon rotllo, així que quan m-ho va proposar m-hi vaig apuntar de seguida. La gràcia és que combinem una mica d'explicació científica (un tema per sessió) amb una mica de debat amb altres científics, cada setmana diferents i tots estrangers treballant a Catalunya. Hi surten temes relacionats amb ser immigrant, a fora o a Catalunya, i detalls de la sacrificada vida dels científics. La secció s'emet cada dimecres a les 11 i ja n'hem fet dues, sobre el càncer i sobre l'epigenètica. Els podcasts es van penjant aquí, per si us interessa.

Com cada any, aprofito el missatge d'aniversari per anunciar que, com he fet les dues últimes temporades, aquestes setmanes d'agost programaré reposicions del bloGuejat, per si encara queda algú per aquí que no estigui desconenctat de les xarxes. Entonem així amb la tradició de les televisions catalanes i de pas rescato algun post que potser se us havia escapat. Aquesta vegada tocarà un repàs al 2010, i no descarto que s'hi coli algun post nou si tinc temps per fer-lo. Que tingueu un bon estiu!

22 comentaris:

McAbeu ha dit...

8 anys són molts anys. Així que MOLTES Felicitats!!
Bon estiu també per a tu!

Quadern de mots ha dit...

Moltes felicitats!!!


Tirant lo Bloc ha dit...

Felicitats!!!

Sergi ha dit...

És depriment que tenint una activitat tan frenètica en tots els teus camps, declaris que has baixat el ritme del blog a uns 130 posts l'any... que venen a ser els que faig jo també, però sense fotre brot en altres temes... què hi farem, alguns valen i altres no.

Mereixes una gran felicitació, 8 anys és una passada, francament. Et mantens al peu del canó i sempre ens expliques coses interessants. Llarga vida al BloGuejat!

I ara les reposicions estiuenques, quin clàssic. Però em sembla que aquest període ja me'l conec, així que serà més un 'remember' que descobrir coses noves. Ara, estaré al cas per si ens coles un post nou per veure si estem atents.

Carles Mulet Grimalt ha dit...

L'enhorabona i per molts anys

Anònim ha dit...

Felicitats, Salvador! Per molts anys i que ho poguem veure!

Elfreelang ha dit...

Enhorabona! vuit anys!

jomateixa ha dit...

Moltes Felicitats!!
El vuit és un número molt bonic.
En som molts que estem per aquí permanentment... ;DD
però està bé veure reposicions, sempre hi ha alguna cosa que se'ns ha escapat.

Allau ha dit...

Moltíssimes felicitats, cada any que passa la cosa té més merit. I també bon estiu.

miquel ha dit...

Per molts anys!

Daniel ha dit...

Per molts anys, mestre. Com aguantes tant ritme en tantes coses?

Garbí24 ha dit...

doncs felicitats que vuit de seguits no els pot fer tothom....

El veí de dalt ha dit...

Felicitats, del "vago" del veí!

Lluís Bosch ha dit...

La meva àvia (que al cel sigui) deia "hi ha gent que no té àvia". Tu ets, sense cap mena de dubte, un exemple per als qui no tenen àvia.
En fi, en aquest món val més tenir una bona autoestima, dit en llenguatge contemporani i modern i àdhuc científic, oi?

Salvador Macip ha dit...

Gràcies a tots pels comentaris!

Lluís, no tinc àvia però tinc blog, que fa la feina encara millor! ;)

Unknown ha dit...

Felicitats!

Teresa Amat ha dit...

Per molts anys!

montserratqp ha dit...

Enhorabona i per molts més anys, Salvador!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Salvador, jo també vaig començar el 2005... però vaig fer vacances i vaig començar el 31 d'agost. :-)

I que en compleixis molts més!

Assumpta ha dit...

Crec que ets el blogaire més VELL (hehehe) que conec... És una passada vuit anys, si és gairebé una dècada... Molt, molt bé!!

FELICITATS BEN SINCERES!!! ;-)))

JC Girbés ha dit...

Caram, i quina empenta que manteniu els veterans! Els jovenets de 7 anys i escaig no us podem seguir aquest ritme d'apunts sense dopar-nos a base de retroenllaços...
A banda de l'enveja (sana, per descomptat), t'envie molts ànims i felicitacions virtuals. Continua així d'actiu, que ens agrada molt llegir-te!

Anònim ha dit...

Caram! I jo que feia festa grossa per tres anys... Em trec el barret.