dimecres, 26 de febrer del 2014

Científics i lletraferits: una idea per aquest Sant Jordi


Hi ha un munt de novetats aquesta temporada de Sant Jordi que segur que us deuen cridar l'atenció, amb especial concentració d'autors catalans "supervendes" que treuen novel·les. Jo també tindré un parell de llibres al carrer aquests dies, tots dos bastant diferents a la resta de l'oferta, per si busqueu alternatives. El primer us el presento ara.

Es tracta de Científics i lletraferits, un recull de contes que en Jordi de Manuel i jo hem editat i que s'ha fet realitat gràcies a la revista Mètode i a la Universitat de València. Per què és especial? Doncs perquè, que nosaltres sapiguem, es el primer cop que a casa nostra es fa una antologia de científics/tecnòlegs que també són escriptors professionals. I no serà perquè no tenim un bon planter! Al llibre n'hem reunit vint (comptant els dos editors), i perquè no ens n'hi han cabut més.

L'alineació, de luxe, és la següient: Marià Alemany, Sílvia Aymerich, Miquel Barceló, Daniel Closa, Anna Crusafont, Carles M. Cuadras, Martí Domínguez, Xavier Duran, Rosa Fabregat, Jordi Font-Agustí, Teresa Franquesa, Isidre Grau, Amàlia Lafuente, Salvador Macip, Jordi de Manuel, Joan Marcé, Miquel de Palol, Pere Puigdomènech, Carme Torras i Carles Zafon.

Els relats són molt diversos pel que fa a estils i temàtiques, però tots ells tenen en comú que parteixen d'un fet científic. El resultat no és necessàriament de ciència-ficció (de fet, només n'hi ha un parell de fantàstics, el meu entre ells), però sí interessant en tots els casos. Una prova més que la divisió entre ciències i lletres que es fa tan sovint és totalment absurda.

Feu un cop d'ull aquí al que diu l'editorial sobre el llibre o mireu el vídeo promocional que us deixo aquí sota si en voleu saber més detalls. I recordeu que trobareu el llibre a les botigues a partir de la segona setmana de març.

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Vols dir que hem d'esperar a Sant Jordi? Com que et contradius a tu mateix i fas relats que no t'agraden, jo també ho faré i els llegiré (tot i que darrerament estic llegint més narrativa curta de la que solia). Si no fos prou estímul que n'hi hagi un teu, també hi és en Dan i dos 'coneguts meus', la Lafuente i l'Alemany. I segur que en conec algun altre, però per nom se m'escapa. Res, que toca llegir la gent del ram! A més t'estrenes d'editor, no? What's next?

Anònim ha dit...

Una gran iniciativa en una molt bona revista.

jomateixa ha dit...

Apa, ja està, ja ens has tornat a fer l'ullet.
Ho anoto a l'agenda per què no se m'escapi, encara que segur que ja ens ho aniràs recordant ;DD
Molta sort.

jomateixa ha dit...

m'havia deixat de dir-te que té una portada molt guapa.

Anònim ha dit...

Dios, ya llega sant jordi..