dissabte, 8 de febrer del 2014

Una mica de ciència

Al meu darrer article a El Periódico parlava d'un pacient amb una forma rara de leucèmia que hem pogut estudiar genèticament per poder proposar un tractament nou que el malalt ha pogut rebre immediatament (n'hem publicat un article a una revista mèdica important). És un exemple de tot això que heu sentit dir de la "medicina personalitzada", que esperem que cada cop sigui més freqüent. 

De fet, una de les claus per a què això sigui possible és que puguem llegir el genoma dels malalts d'una manera ràpida i barata. Això cada cop és més proper, com explicava l'altre dia a la ràdio (junt amb històries sobre com esborrar mals records i predir què està pensant una persona mirant-li els ulls, entre altres coses). La revolució està a dues passes.

Aquestes últimes setmanes també he passat un parell de cops pels estudis de la BBC de la ciutat on visc per parlar d'aquest tema, perquè la nota de premsa que va publicar la universitat va tenir bastant ressò als mitjans locals (fins i tot vaig sortir a la BBC, la tele, però no en tinc cap enllaç). Si voleu saber com sono en anglès, i si parlo tan ràpid com en català, aquí teniu una versió curta i aquí una entrevista llarga, on em dona temps d'explicar fins i tot les aventures de l'accidentat naixement de l'hereu que ja coneixeu. També podeu llegir la nostra aparició al diari (amb la versió "seriosa" de la foto que il·lustra aquest post) aquí sota:


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Salvador, haurien d'estudiar el teu, de genoma. Segur que és quàntic ;)

Ara seriosament, és extraordinària la feina divulgadora que fas. La ciència ha de sortir dels obradors.

Sergi ha dit...

Era qüestió de temps que comencessis a sortir als mitjans britànics, si és que quan un és mediàtic, és mediàtic!

Elfreelang ha dit...

els avenços científics són la mostra del progrés ....per cert et vaig veure en un programa de tv3 i ara he oblidat el nom , del programa, i em repeteixo perquè ja t'ho han dit fer divulgació com tu la fas per fer entenedora la ciència és una gran cosa!

Josep ha dit...

Felicitats, campió!