diumenge, 8 de març del 2020

Unes quantes coses per celebrar el #8M #IWD2020

El bloGuejat s'uneix avui a les reivindicacions del Dia Internacional de les Dones amb aquesta foto de la celebració que vam fer divendres a la universitat de Leicester per reclamar la igualtat de les dones en la ciència (els meus companys i jo amb els braços fem el signe d'igual, per si no es veu prou clar)...

...i també amb aquesta reivindicació que vaig fer a la ràdio el mateix divendres, aprofitant que parlàvem del malbaratament de menjar (escolteu-ho, les dades son sorprenents).

Ja que som aquí, us penjo altres coses que han anat sortint aquests dies. A la ràdio hem parlat de bacteris que mengen CO2, per què es moren les abelles, la relació entre la gana i la son (amb una aparició estel·lar del cànnabis) i per què els cabells es tornen blancs després d'un trauma.

Mentrestant, a l'ARA he parlat de per què els homes tenim més risc de càncer (spoiler: el maleït crtomosoma Y sembla que en té la culpa) i del fet que la crisi climàtica fa trenta anys que es va predis encertadament.

I finalment, un parell de col·laboracions a altres blogs. Una és a El biblionauta, blog consagrat a la CF en català, on proposa que la literatura juvenil no existeix. L'article va generar un debat interessant a les xarxes.

L'altre és la meva contribució a l'últim Dia Mundial del Càncer, que va aparèixer al blog dels estudis de Ciències de la Salut de la UOC. Aprofito per comentar-vos que he començat una col·laboració amb la UOC i m'he incorporat com a professor i investigador de Ciències de la Salut, cosa que m'obligarà a fer més sovint que fins ara el viatge Leicester-Barcelona.

1 comentari:

Sergi ha dit...

Ja sabia jo que aquest cromosoma puntual em portaria problemes...