dijous, 9 de setembre del 2010

Votacions

Amb això de les vacances no havia tingut temps encara de passar a votar els premis cats, sort que en Jesús m'ho ha recordat. Amb la feina feta, he de confessar que hi ha hagut categories on m'ha costat molt decidir-me. Per exemple la meva (la dels guiris).  Hi havia més d'un candidat que m'hagués agradat votar, i ara em sento malament per haver hagut d'escollir... en fi, la democràcia té aquestes coses. Us recomano que digueu la vostra també abans no tanquin les urnes a finals de mes.

M'agraden aquests premis per aquest component "popular" que tenen (i no perquè sigui finalista, no us malpenseu; ja he dit que per mi guanyar no és el més important). La prova que hi ha sintonia és que em conec la majoria dels blogs nominats a les principals categories, i de molts d'ells en sóc un fan fidel.

Totalment al contrari del que passa als guardons més "oficials" de la temporada, els Premis Blocs Catalunya, que m'han agafat una mica per sorpresa. Als llistats dels 10 finalistes de cada tema no reconec pràcticament cap blog. I mira que en segueixo més de 600... M'ha costat molt decidir qui votar, pels motius contraris als c@ts. Ja em diràs tu d'on surt tota aquesta gent i d'on han tret tants fans. Deu ser que ens movem en (cato)esferes diferents, perquè les taules no es corresponen massa amb els qui realment fan soroll a la xarxa que jo llegeixo. En fi, la democràcia té aquestes coses... Però això ja ho he dit, no?

17 comentaris:

Deric ha dit...

Acabo de votar, tot i que no sé massa bé d'on surten aquests premis...
Els blocs Catalunya sí, però veig que sempre guanyen els mateixos, és a dir, els famosos que tenen blogs i es fan propaganda a les seves emissores de ràdio o diaris

romanidemata ha dit...

jo també he votat, ho he fet també gràcies a en Jesús i he tingut la sorpresa de ser nominat!! ahahah, i ho he fet als que conec els que visito... a tu de fa poc perquè
em fas somriure.... gràcies.

apali!
bon dia i salut

Clidice ha dit...

A mi, el que m'al·lucina és que el primer blog de temàtica personal als Premis Blocs Catalunya sigui el d'un grup pro-alletament matern. Serà perquè no vaig donar el pit als meus fills que no sento cap interès?

Pera, que com què no em presento vaig i et voto :)

Galderich ha dit...

Jo m'he presentat al Blocs Catalunya després de moltes reticències i veig que tenia raó.

El millor de tot es veure la gran quantitat de lectors de blocs en català que hi ha! No m'esperava aquests milers de seguidors fervents disposats a votar-los.

Jo ja sé que tinc pocs lectors (de fet m'estranya que en tingui!) però tants vots i havent detectat per part de l'organització gent que havia fet trampes informàtiques crec que s'haurien de replantejar seriosament la fòrmula de les votacions.

En canvi, els Cats, molt més cassolans, trobo que tenen un sistema més intel·ligent de funcionar.

Xavier Aliaga ha dit...

Açò dels premis per votació popular i informàtica és el que té.

Garbí24 ha dit...

Jo ja vaig votar dies enrrera i vaig ser el primer sorprés en veure el meu blog en dues llistes de finalistes, el proper any haure de seguir-ho des de el principi.

Sergi ha dit...

Ara em fa vergonya, però com que he llegit els comentaris i veig que no queda molt clar, diré que jo sóc un dels responsables de c@ts. La idea va aparèixer al meu blog a finals del 2007 i uns quants valents es van apuntar al projecte. Enguany fem la tercera edició, paral·lela als premis blocs Catalunya, que per nosaltres van ser una petita desil·lusió. Quan vam pensar aquests premis no en sabíem res, i a mig muntar-ho es va fer oficial la convocatòria d'aquests altres. Igualment vam voler tirar endavant. Nosaltres coneixem els altres premis, però ells no ens coneixen a nosaltres. Què hi farem.

Sí, són premis més casolans, però pels meus companys i per mi tenen el valor de ser la demostració de l'estimació que té la gent pels blogs que segueix. Ningú no pot proposar-se, és la gent qui et tria, i posteriorment es fa una votació dels finalistes per part de la mateixa gent. Ningú no es pot votar, fins i tot, com veieu que passa en molts casos, els finalistes no saben que ho són, perquè en cap moment no han fet cap pas, han estat els seus seguidors els que l'han proposat.

No entraré a valorar els altres premis, només diré que jo no m'hi presento mai, en canvi m'emociono moltíssim cada cop que algú em proposa a c@ts, i sortir nominat és la rehòstia. No em crec mereixedor de cap premi, per tant no em vull presentar enlloc, però si em trien, caram, autoestima cap amunt!

No sé, és un projecte senzill, que fem amb molta estimació i perquè estimem els blogs i tenim ganes de premiar-los. Guanyar no et dóna res, no tens fama, ni més seguidors, ni molt menys més diners. Només saps que una quanta gent et segueix i els agrades, i han pensat que, entre tants altres blogs, ets mereixedor d'un reconeixement. Per això, a c@ts, fer els possibles per guanyar, fent que la gent et voti o fent votar tota la família, com fan alguns, a mi em sembla trist, perquè guanyar no t'aporta res, i només ets tu que t'agrades a tu mateix. És molt més maco rebre l'estimació de la gent.

Prometo fer un esforç de difusió en properes edicions, però penseu que és una feinada tot plegat, eh!

Sergi ha dit...

Collons, que m'he deixat dir que gràcies per la propaganda, sobretot per participar, i que molta sort!

viu i llegeix ha dit...

Xexu, chapeau!!

Jo també he votat. També van nominar el meu amb gran sorpresa i alegria per part meva...no ens enganyem, fa gràcia que la gent et llegeixi i que aprecii el que expreses..

marta (volar de nit) ha dit...

A meva feina les mares de blocaires fan spam demanant vots per la criatura de la seva criatura. Pel que fa als cats...ja he votat i hasta aquí puedo leer ;)

viu i llegeix ha dit...

acabo de veure que en els premis "blocs catalunya" es pot fer un vot per adreça IP. En la majoria de modems casolans, l'adreça IP és variable, o sigui que cada vegada que engegues el mòdem tens una IP diferent. Doncs apa, si vols que algun bog tingui molts vots, només has d'anar engegant i apagant el mòdem, i entremig, anar votant.

E sistema dels premiscat sembla més raonable, un vot per adreça de email,

LEBLANSKY ha dit...

M'has trepitjat el meu post del dilluns, haw, haw! Estic completament d'acord amb la teua valoració: pels diversos motius que cites, els premis cats mereixen la pena.
Una de les coses que més m'agrada d'aquests premis és el propi premi als guanyadors, que no és més que el logo del bloc!

Assumpta ha dit...

Quin post més maco, Salvador!! :-))

Jo també sóc fan dels premis C@ts. Justament feia molt poquet que tenia el blog en marxa que vaig veure que es feia la primera edició. Alguns blogs tenien el logo a la barra lateral i jo no tenia ni la menor idea de què anava, així que no vaig votar... però m'ho mirava, veia què deia la gent...

Tan bon punt vaig anar entenent de què anava, i aquesta idea tan maca de que un no es presenta sinó que el proposen, doncs em va agradar moltíssim...

A més, tot i que, com diu en XeXu, hi ha algunes persones que miren de fer votar parents o coses semblants, el sistema és molt més clar i molt més transparent que el dels "oficials"... que alguna vegada he volgut votar i no he acabat d'entendre massa el sistema de registre del vot.

Sí que costa molt votar en algunes categories... jo m'ho vaig haver de mirar i repassar i tornar a mirar... però, afortunadament, aquest any està previst que hi hagi dos guanyadors (primer i segon) per categoria, així que hi haurà més gent contenta!! :-))

Per cert... Sort!!

Assumpta ha dit...

Per cert... que t'estic espiant la barra lateral, a veure si trobo més gadgets d'aquests tipus preu del blog i tal :-DD

Ferran Porta ha dit...

Com? segueixes més de 600 blogs??? Però a veure: segons l'Afers exteriors, estàs casat, tens un fill, treballes en l'àmbit científic, ets escriptor... i segueixes més de 600 blogs??

Nen, tu no ets d'eixe món!! (dit sia de bon rollo ;)

Salvador Macip ha dit...

Deric, el XeXu t'ho explcia més avall.

Gràcies Joan! Jo no diré a qui he votat... ;-)

Clidice, que això de l'alletament és molt personal :-)

Galderich, que dolent que ets... ;-). Tu ho has dit: els ca@ts són més lògics.


XeXu, gràcies per la nota històrica i felicitats per la iniciativa (de fet, em sembla que jo vaig arribar al teu blog a partir de trobar-te al web dels c@ts). Ja veus que el consens és que els vostres tenen més cara i ulls que els oficials. A mi personalment em semblen més rellevants, sens dubte, i no inciten a fer trampes absurdes. Endavant amb la bona feina! Jo també crec que el fet que en nominin ja és tot un premi.

marta, això de les mares dels blogaires ja és massa! No ho diguis molt alt, no fos cas que la meva ho llegís...

Leb, ho sento! Com a compensació et desitjo molta sort (et mereixes el premi!).

Gràcies, Assumpta! Estic d'acord amb el que dius.

Salvador Macip ha dit...

Per cert, Ferran: sí, segueixo un munt de blogs, peròp de la mateixa manera que fullejo un diari. Llegeixo els titulars i només entro a fons on m'interessa. Ara, hi ha alguns blogaires que sempre els llegeixo, com alguns periodistes, perquè m'agrada com escriuen (ara queda malament si et dic que ets un d'ells, però és el que hi ha!).

Per altra banda, no ets el primer que insinua que dec ser marcià... ;-)