dilluns, 7 de maig del 2012

Rànkings

Això dels rànkings és una burrada, però fa gràcia. Parlo en general. Tenim aquesta tendència a fer llistes amb qualsevol cosa que ens cau a les mans, i a vegades ni tan sols estan clars els paràmetres que fem servir, però és igual, les fem de totes maneres i les llegim i ens riem una estona comentant-les. Som així.

Per això existeixen gent com els d'Alianzo. Són un web precisament d'això, de fer rànkings. Abans s'encarregaven només dels blogs, però ara pretenen ser una mena de Klout (més sobre això d'aquí una estona). Per això em va arribar l'altre dia un spam d'ells, quan ja els havia oblidat completament almenys feia quatre o cinc anys. Em va picar la curiositat i vaig anar a veure com estaven les coses. Així, estaven:


El llistat de blogs en català més, eh, no ho sé, populars?, visitats?, comentats?, reverenciats? l'encapçalava com era d'esperar l'amic Tibau. El seu Tens un racó dalt del món és si més no el blog més veterà, més actualitzat, més participatiu i més variat que tenim, mereix el ceptre de qualsevol rànking sense cap mena de dubte. Fins aquí tot normal.

Però el que ve després demostra el que us deia de la part de dimensió desconeguda que tenen els llistats. Als números dos i tres dels blogs en català apareixen dos blogs en... castellà. Molt bé tu. Sembla que no hi ha ningú que es dediqui a comprovar que l'ordinador no hagi tingut un atac de singlot quan ha parit la darrera llista. I al quart lloc surto jo, ves per on, amb una temperatura (?) de 51 graus (calentet calentet). Esperem que no bufi un vent siberià que em faci caure d'una posició tan afalagadora i tan poc fiable com aquesta.

Passem a un altre rànking, el del Klout. Aquests el que fan és agregar el teu "impacte" a diferents xarxes socials i es treuen un número de la màniga que no sé què vol dir, però que de tant en tant baixa en picat per recordar-te que al món digital tot és efímer. Però més enllà de la xifra, el que fa més gràcia són els "topics" sobre els que se suposa que un és influent. Normalment fan riure bastant, perquè semblen paraules tretes a l'atzar d'un diccionari. Mireu les meves (abaix a la dreta).

O sigui que tinc una certa influència a internet pel que fa a les Nacions Unides (??), al Salvador (aquí imagino que el meu nom hi deu jugar un paper important, no crec que es refereixin ni al país americà ni a Déu) i al teatre. Apa. Em sembla que ni al facebook, ni al twitter ni aquí he parlat mai de la ONU o de teatre. I si ho he fet ha sigut de forma molt tangencial. O sigui, que sóc expert en uns temes que ni tan sols menciono. Espectacular, el món dels rànkings...

6 comentaris:

b.a. ha dit...

Home, aquests llistadors deuen aplicar el sistema pujolià aquell que diu és català tot aquell que viu i treballa a Catalunya (al qual em penso que es va descuidar d'afegir: ...i en vol ser).
Per cert que en poca estona sembla que algú t'ha pres la tercera posició, ho haurem d'arreglar això, oi?

Mr. Aris ha dit...

jo m'acabo de registrar!
Felicitats, estàs molt calent*

Josep ha dit...

Quina poca credibilitat, el meu no surt per enlloc.

És clar que tampoc m'he registrat enlloc.

Clidice ha dit...

ja fa ... uf! que no miro rankings, veig, però, que res no canvia :)

Sergi ha dit...

Vas parlar de teatre quan mencionaves les representacions de l'Hereu, te'n recordes? Teatre 'del bueno', que diria en Mourinho.

Jo em vaig apuntar a Alianzo f amolt temps, i com tu, després me'n vaig oblidar. Crec que vaig arribar a una meritòria 50a posició dels blogs en català, que ja veus tu com de fiable pot ser. Per començar, no tots hi són, per tant, tot això que tenim de guanyat, si no el número seria molt més alt. I ja veus, a mi ni tan sols m'han avisat ara de res, així que...

Els rànkings a mi també em fan molta gràcia, que sóc un malalt de les llistes, però en tema de blogs, importa més la gent que et ve a casa i s'escarrassa a comentar, que el que digui una maquineta, no?

Francesc Puigcarbó ha dit...

fa molt temps que no m'en preocupo gens de ranquings. no hi crec massa.