dijous, 4 de desembre del 2014

Resum mediàtic del mes

Aquestes són algunes coses meves que han aparegut a la premsa durant les darreres setmanes, a veure si us n'interessa alguna.

Aprofitant que estava promocionant Els límits de la vida, a Vilaweb em van fer aquesta entrevista, on a més parlo de la situació de la ciència a casa nostra, com altres vegades. Una altra entrevista va sortir a Barnafotopress, però vam parlar de coses més filosòfiques. I la tercera entrevista és del suplement de cultura de l'Avui, i aquí sí que hi sortim els tres autors (costa reunir-nos!) i expliquem com vam fer el llibre. Si voleu saber què en pensen els primers lectors, la jomateixa el va ressenyar aquí i en XeXu aquí.

Parlant de ressenyes de llibres, Jugar a ser déus també n'ha tingut un parell de noves. En Josep Manuel San Abdón deia aquí que "és un magnífic llibre de divulgació científica, assequible a qualsevol tipus de lector", i en Fernando del Álamo li doanva cinc estrelles i un comentari molt positiu al goodreads.

Pel que fa a articles, a l'ARA en publicava un sobre cèl·lules mare per curar la diabetes, i al Periódico parlava aquest cap de setmana dels efectes biològics de la nostàlgia.

Acabo amb una curiositat: he fet de jurat en un concurs de contes de ciència ficció organitzat per la uinversitat de Màlaga. No ha guanyat el que m'agradava més, però almenys estava d'acord amb els finalistes. Està bé que hi hagi iniciatives que incentivin els científics lletraferits...

6 comentaris:

Xelo IProu ha dit...

i tant que ens interessa

Sergi ha dit...

La Joma va ressenyar també 'La reina de diamants', no? D'aquest no en parles? Segur que ja se n'han donat opinions.

Deric ha dit...

I és que no pares!

Olga Xirinacs ha dit...

De l'abundor del cor la boca en parla. En el teu cas no solament la boca, sinó la mà, i els ulls que et brillen de satisfacció, com si no poguessin contenir l'energia que et vessa. Per molts anys sigui així.

Salvador Macip ha dit...

Gràcies a tots!

Tens raó, XeXu, la linkaré a la propera.

Elfreelang ha dit...

quina vida més moguda! jo com sóc subscriptora del diari Ara em llegeixo els teus articles ...enhorabona