divendres, 30 de gener del 2009
Editors (II).
dimecres, 28 de gener del 2009
Editors (I).
A dos dels editors no els he conegut mai, ni de forma epistolar. De fet, un d'ells no sé ni tan sols com es diu. Queda clar que d'aquestes relacions no se n'escriurà mai cap llibre. Amb un altre vaig parlar només una vegada per telèfon (anem millorant). Em va prometre l'oro i el moro, va publicar el que havia de publicar i després no en vaig saber mai més res. Un quart si que el vaig veure en persona, un cop, poc després de comprar-me el llibre gràcies a les negociacions d'una tercera part implicada. No tenia massa ganes de parlar amb mi. Totes les vegades que vaig intentar contactar-lo després d'aquella cita se'm va treure de sobre educadament o amb un simple silenci. Tampoc és que li intentés demanar un préstec o que traiés al carrer més llibres meus, no us penseu. No sóc el típic autor plom que no deixa de petja els seus editors, només volia una mica de feedback.
A un altre el vaig conèixer uns mesos després que em publiqués. Vam tenir una conversa breu però interessant i distesa. Això ja em va agradar més. Llàstima que arribava a misses dites. Amb el següent de la llista sí que vaig gaudir d'una relació més com un s'imagina que ha de ser: ens vam trobar uns quants cops, vam discutir com seria el llibre, ens vam enviar emails i fins i tot em va convidar a dinar. I el darrer que em queda per comentar es pot dir que és de la vella escola: un editor amb el qual vaig treballar el projecte molt de prop, amb contactes diaris durant les èpoques més intenses, amb qui vaig poder discutir totes les etapes del procés, que em va ajudar fins i tot a gestar un segon llibre, amb qui vaig compartir cerveses, tapes, viatges en diferents medis de locomoció i algún que altre dinar. Ara estic començant l'aventura amb un vuitè, que de moment sembla que té una retirada amb els d'aquest darrer grup.
Com veieu, n'hi per a tots els gustos. Trobar el que t'encaixa més és com una barreja entre jugar a la loteria i sortir a lligar. A vegades no saps amb qui t'estàs ficant al llit fins que és massa tard. Altres, et toca la grossa.
[Continuarà]
dilluns, 26 de gener del 2009
Les cançons més interessants del 2008 (IV).
Quan l'any passat comprava discs a l'Amazon m'apareixia sovint com a recomanació el dels Fleet foxes. Encuriosit, al final vaig haver de buscar qui eren. Fan una mena de folk esllanguit amb moltes veus barrejades que em recorda en algun moment algun dels primers discs de Genesis. Aquesta és la millor cançó del disc. Fleet foxes, White winter hymnal.
dissabte, 24 de gener del 2009
Comentaris de text.
"El llibre m'ha agrada moltíssim. Ja fa uns quants anys que tinc bastant clar que vull estudiar medicina, i el llibre, d'alguna manera, m'ha decantat completament cap aquest camp. Moltíssimes gràcies!!"
“Personalment, m’ha agradat molt llegir aquest llibre, ja no només per la informació tan interessant que dóna a conèixer, sinó també perquè m’imagino a mi, després d’acabar la carrera, investigant coses tan interessants com aquestes, i això em motiva molt.”
“Amb la lectura del llibre se m’han donat a conèixer moltíssimes àrees que abans desconeixia, i sobre les quals, en un futur, m’encantaria saber molt més.”
"M'alegra saber tot el que s'està treballant en aquest camp (...). He recomanat aquest llibre a la meva família ja que sé que els agradarà molt i els obrirà els ulls a molts aspectes de la medicina."
divendres, 23 de gener del 2009
dijous, 22 de gener del 2009
Qüestió de cadires.
dimarts, 20 de gener del 2009
Les cançons més interessants del 2008 (III).
Aquest duo va estar sonant molt tot l'estiu passat. El disc és una mica repetitiu, potser perquè la cruesa del so acaba perdent la gràcia, però el single és impecable. The Ting Tings, That's not my name (We started nothing).
dilluns, 19 de gener del 2009
Happy Birthday Mr. Poe!
[Serveixi això com a substitut de l'habitual programa musical dels dilluns, que quedarà relegat aquesta setmana al dimarts.]
dijous, 15 de gener del 2009
Predeterminació.
dimarts, 13 de gener del 2009
Homenatge a un clàssic.
dilluns, 12 de gener del 2009
El primer de l'any.
Les cançons més interessants del 2008 (II).
Els vaig descobrir en un programa de la BBC. Una cançó curiosa d'un grup encara més curiós. Dengue fever, Tiger phone card.
dissabte, 10 de gener del 2009
Nadal anglès.
dimarts, 6 de gener del 2009
En Tururut es mou!
dilluns, 5 de gener del 2009
Les cançons més interessants del 2008 (I).
Bon dilluns a tots. M'he acostumat a començar la setmana amb una cançó, així que vaig a buscar-me una escusa per seguir-ne penjant. Deixo la història de la pluja i em dedicaré ara a repassar els deu temes del 2008 que més m'han agradat. Ja sé que aquesta mena de best ofs se solen fer abans de tancar l'any, però més val tard que mai.
Encetem la llista amb el retorn d'una de les bandes dels 90 que més m'agradaven. Un tema bastant diferent als que fan normalment i un dels més accessibles del nou disc. Portishead, The Rip (Third).
dijous, 1 de gener del 2009
Regal de reis.
Enviada en una missió especial per descobrir per què els humans ja no creuen en la màgia, la Fadapaca coneixerà a la Lluna, una nena responsable i carinyosa amb qui haurà de plantar cara als Terratrèmols, enemics de la fantasia i còmplices de l'avorriment. La Lluna li ensenyarà a la Fadapaca les regles que es segueixen a la Terra, i a canvi aprendrà de la seva nova companya a veure el món amb els ulls de la màgia, comprovant que la realitat sovint és més estrafolària del que ens sembla als que hi estem acostumats. D'aquest intercanvi de visions i de maneres d'entendre la vida les protagonistes, i també els espectadors, aprendran una lliçó fonamental: cal lluitar pel que un desitja, i aquest esforç mai és envà. La Fadapaca és un personatge desprovist de referents, encara que no de valors: no coneix el que és una família, ni una escola, ni una ciutat, ni molts dels sentiments humans, però té en comú amb els humans el llenguatge de les emocions, a més de la seva aparença física i la seva gran curiositat. De vegades sembla més humana que els humans. Té un gran interès per la vida del planeta Terra, on hi viurà una temporada, i on es farà preguntes que molts nens també es fan. I també molts adults. En la seva estança al nostre planeta, hi ha coses que no li agraden, que li fan fàstic o que l'entristeixen, llavors sí que fa una mica de fada. Tot i no poder fer màgia, aporta el seu granet d'optimisme i les seves idees originals. Enlloc d'establir la seva superioritat, de fer prevaldre la categoria d'ésser poderós que otorguen els nens i les nenes a les fades i els follets, la Fadapaca es posa a la mateixa alçada dels espectadors i fa que els nens i les nenes se sentin importants, solidaris, i desenvolupin sentiments d´integració, de satisfacció i de creativitat... No és una noia rebel, sino que desconeix els codis, les normes i els costums. En quedar desprovista de poders, la Fada va coneixent els límits i va aprenent a superar situacions complicades amb les mateixes eines que els nens i les nenes i amb l´ajuda de la seva amiga Lluna. Els papers es reinverteixen i la Lluna -o sigui, la representant dels nens i nenes a la Terra-, és la veritable protectora de la Fada. La heroicitat, doncs, s´identifica amb el món real des d´on es poden fer moltes coses, i als ulls de la FadaPaca, un altre tipus de màgia que ella no domina.Fadapaca és un conte de fades on les fades no resolen els problemes però ajuden a fer-se preguntes i a no donar-ho tot per vist i per sabut. És, doncs, un elogi de la curiositat i de la fascinació pel que ens envolta. I com tots els contes que valen la pena, és al mateix temps la història d'una amistat de les que duren tota la vida. Per primera vegada, el dissenyador Jordi Labanda debuta en el món de l'animació i amb el seu traç característic ha donat forma al País de les fades i ha dibuixat els seus habitants. El resultat és el d'un món carregat de fantasia, amb cura pels detalls i una imaginari fascinant.