divendres, 24 de gener del 2020

Una mica de ciència...

Primer recull científic de l'any, va. Comencem per una mica de ràdio.

Als cinc minuts de ciència setmanal d'El Balcó de la Cadena SER (cada divendres a tres quarts de vuit) hem parlat de criosuspensió, els patrons universals de la música, les neurones del mal de panxa i la relació entre càncer i fongs.

Mentrestant, a l'ARA he parlat de la primera vacuna contra l'Ebola, d'un ordinador que ja ens guanya en jocs d'estratègia, d'una teràpia gènica contra una anèmia i de com el xarampió ens pot fer tornar vulnerables a altres infeccions.

Altres coses. Si llegiu en portuguès, aquí em citen per parlar de la immortalitat, a partir de la xerrada que vaig fer fa unes setmanes a Cascais. Seguint amb els viatges, abans de Nadal vaig aprofitar per passar per Benicarló a fer una xerrada a l'institut sobre ciència i literatura (aquí en podeu llegir una crònica), dins del programa Lletres a les aules que organitza la ILC (i que en els últims anys m'ha portat per tot el país). I quan estava a Mèxic (d'aquesta excursió encara no n'he penjat les fotos, i n'hi ha algunes d'interessants...) també vaig fer conferències, em van entrevistar al canal 22 per parlar d'envelliment (hi havia un vídeo també, però no l'he trobat) i a Milenio van parlar d'un dels llibres que presentava a la Fira de Guadalajara.

I això que penjo ara no té res a veure però m'ho vaig trobar l'altre dia. A l'estiu recordareu que vaig fer de pregoner de la Festa Major del meu poble. Doncs abans vaig fer una sessió de lectura a la biblioteca, i em van entrevistar a ple sol (tota una prova de resistència). Aquí la prova (comença al minut 2.36):


2 comentaris:

Sergi ha dit...

Et veig molt moreno per seguir vivint a Leicester. Segur que no has tornat ja i ens tens a tots enganyats?

Salvador Macip ha dit...

És que he descobert la pastilla per evitar descolorir-se a l'hivern, XeXu! :)