dimecres, 13 d’agost del 2008

Anuncis.

Una interessant campanya de la revista cultural online Flavorpill fomentant l'alcoholisme creatiu. Això és sentit de l'humor, no fer-se una foto lluint un gest clarament insultant i, el pitjor, després no entendre perquè la gent s'escandalitza.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Boníssima campanya.

I referent a la foto de l'equip de bàsquet... et sembla realment tan indignant? Com a broma és força pobra: podria haver-la proposat un nen de dos anys. Però d'aquí a titllar-la de racista hi ha un bon tros.
Trobo que avui en dia està massa de moda trobar discriminació i prejudicis per totes bandes. Si una persona pública fa broma amb la llegendària mala llet de les dones quan tenen la regla, de seguida salta el Comitè Feminista Pro-Menstruació i munta un sarau. Si s'insinua la homosexualitat d'algú per portar un jersei rosa, pots comptar que l'Associació Gai i Lesbiana per la Llibertat Tèxtil i el Gremi de Teixidors de Jerseis de Colors Llampants es declararan en vaga.
I si algú llegís això que jo acabo de dir, diria que sóc un masclista, un homòfob i un reaccionari.

És ben cert que aquestes bromes són puerils, però a la gent li agrada massa indignar-se per nimietats.
Trobo que aquesta societat té la pell molt fina.

Salvador Macip ha dit...

(Quique, envia'm un email, que t'he de parlar d'una cosa i he perdut la teva adreça)

Per un costat tens raó: cal tenir una mica de sentit de l'humor. I estic d'acord que moltes vegades se'n fa un gra massa i la gent es queixa perquè sí.

Per altra banda, el racisme té uns límits molt personals. No els defineix el qui fa la broma sinó el qui la rep. Hi ha certs comentaris que ofenen a races, grups, països, etc., pels motius que siguin, i s'han de respectar.

De la mateixa manera que si un blanc fa una cosa tan innocent com pintar-se la cara de negre pel context històric que té el gest està insultant de la pitjor manera possible tota una raça (no se t'ocorri mai fer-ho al bell mig de Harlem), a la majoria de gent que té per amics asiàtics no se'ns ocorreria fer això dels ulls. Vaja, jo vaig veure molt clar de seguida que no agradaria. La prova és que els va sentar com una puntada de peu al cul als xinesos.

Davant de la reacció, el que havien de fer els responsables era simplement disculpar-se per no haver pensat en el mal gust de la broma (pot passar a qualsevol), no dir que no n'hi ha per tant. Quan es fan campanyes d'aquestes s'ha de pensar una mica més en les conseqüències.