dimarts, 28 d’abril del 2009

Post post-Sant Jordi

He passat el Sant Jordi a Barcelona per primer cop en onze anys. I m'ha agradat que per una vegada tothom estigués celebrant la mateixa festa que jo. Als blogs toca aquests dies recomanar llibres o explicar què ens hem comprat. La meva selecció:

El Diccionari de Català Col·loquial és una iniciativa molt lloable i una eina imprescindible pels qui escrivim (menys potser pels qui fan novel·la històrica). Apa, cap a la maleta.

Rondant pel Mercat de Sant Antoni, que pot estar tan transitat com les Rambles i per tant et permet tenir sensació de Sant Jordi cada diumenge, vaig trobar un parell de perles. Una, aquesta versió porno-còmica dels fets de Jaume I, escrita per Pitarra al segle XIX i musicada en el seu dia per La Trinca. Molt animal.

La segona, aquesta entrevista de Jordi Coca a Pedrolo, que té un aspecte molt prometedor. També he comprat alguna de les novetats de rigor, però d'aquestes ja en parla molta gent...

5 comentaris:

Clidice ha dit...

Òndia si que n'és d'estripada la crònica d'en Jaume first de'n Pitarra! un humor aspre però molt més nostrat que no pas el suposat humor britànic que ara ens adjudiquen. I el del Pedrolo el buscaré, és un autor del que en tinc gairebé tota l'obra i la llegenda diu que, com que era independentista, va ser bandejat de la literatura "oficial" de la democràcia.
:) si m'hagués comprat llibres per mi aquests haguessin caigut :)

kweilan ha dit...

El Pedrolo, un gran escriptor i certament oblidat.

GM Newgrange ha dit...

Eres a Barcelona?
Segurament sobreocupat...
Bones tries, sens dubte!
:)

McAbeu ha dit...

Conec aquesta obra satírica d'en Pitarra només per la versió del disc de la Trinca de 1978 i estic molt interessat en la versió original.
Et sembla que seria molt dificultós fer-me arribar una còpia d'alguna manera?. Al meu perfil de Blogger trobaràs el meu e-mail per si et vols posar en contacte amb mi.

Salvador Macip ha dit...

Clidice, kweilan: jo també sóc dels qui creu que s'ha de reivindicar la figura de Pedrolo. Endavant!

Mercè: visita purament de feina. Conferències, reunions, signar llibres... ja saps, la dura vida de l'escriptor! Em calen unes vacances...