dilluns, 5 de desembre del 2011

Els pastorets

A l'escola del nano estan preparant uns pastorets (Nativity, que li'n diuen aqui) i aquests dies han estat repartint els papers. Hi ha hagut drames, és clar. El pitjor, el d'un nen que volia fer de Verge Maria (perquè es veu que li agrada molt això dels nadons). Per temes de paritat (aquest és l'únic paper veritablement femení de l'obra) el pobre s'ha hagut de conformar amb fer de Sant Josep, amb la promesa que podrà agafar també una mica el nino que representarà el nen Jesús.

Es veu que també hi ha batusses per decidir qui fa d'àngel, fins al punt que per mantenir la pau és probable que en aquest pessebre hi baixi tot un estol celestial d'àngels, angelets i arcàngels. I en una trobada de mares l'altre dia, vam descobrir que hi ha dues nenes que estan convençudes que seràn la Verge. O sigui que si no és un error, no hem de descartar que en aquesta versió la materniat divina sigui múltiple (per si no era ja prou complicat el tema de la Santíssima Trinitat...)

L'hereu, en canvi, està contentíssim amb el paper que li ha tocat: el d'ovella. Ovella que parla, ep, que es veu que n'hi ha algunes que només pasturen. Jo quan era una mica més gran que ell també estava molt content quan em posaven a fer de romà que aguanta la llança a les representacions de l'escola. Preferia passar desapercebut si em tocava pujar a la tarima, que això de les arts escèniques sembla que els macips no ho duem a la sang. És clar que tot va canviar el dia que em vaig penjar una guitarra al coll... Però això és una altra història.

20 comentaris:

El porquet ha dit...

Mentre no faci d'ovella negra... o calla que encara li agradarà de fer de "dolent del pessebre"!

Sergi ha dit...

Ostres, aquest post exigeix una segona part! Jo vull saber si baixa el cor celestial en pes, i què passa amb les dues verges Maria. El pobre Sant Josep deu estar més neguitós encara. Mai li va acabar de fer el pes la història de l'engendrament immaculat, però és que ara ha passat dos cops! Quins pollastres que es munten... i l'heureu a fer el seu paper, però quina ovella parla a l'obra? Jo és que anava a una escola laica...

Alyebard ha dit...

Ara entenc perquè van perdre l'Imperi, xais que parlen!!XD que vagi molt bé a l'hereu la seva representació.

Yáiza ha dit...

Ai, ai!! A mi els Pastorets m'encanten. He tingut la sort de poder fer l'obra un parell de cops, Llucifer a l'escola i fúria als del poble. Ja veus que a mi de l'infern no em treuen!! No sabia que ela anglesos tinguessin alguna cosa similar, però ja està bé! I escolta, si a l'hereu el tenim content fent d'ovella, que més es pot demanar? I una ovella que parla! Li faran dir 'indeed' en algun moment?

Per cert, tinc un dubte existencial... Què feies tu a una reunió de mares? =P

I sí, volem segona part, però per partida doble. Ens has d'explicar com acaba l'obra i de què va això teu de les guitarres i els escenaris...

Bon dilluns!

Anònim ha dit...

Això de l'ovella que parla em té intrigat. Que ho facin el bou i la mula, encara.

I el dimoni, Salvador? Ningú lluita pel paper? O els anglesos no el fan servir...

Salvador Macip ha dit...

Em sembla que en aquest pessebre britànic no hi ha dimonis. Almenys no els he sentit mencionar. És una versió "light", clarament. Ja us explicaré com va l'argument si no acaben atonyinant en Banyeta.

Les ovelles no tan sols parlen: canten. Porto tot el cap de setmana sentint els assaigs del nano. Deuen ser una mena de cor grec, veurem. Segur que dirant un munt de indeeds i certaninly, perquè són molt educades! :)

Yáiza, a la reunió de mares hi tenia una corresponsal, no em va fer falta personar-m'hi. ;)

Elfreelang ha dit...

Quina gràcia això de fer d'ovella!

Rokins ha dit...

:-DDD doncs el meu trauma gira cap a un altra banda:
jo volia ser dimoni, ho trobava més apassionant però pel meu rostre càndid sempre em donaven els paper d'angels i de verge.
Vale que sóc bona persona però s'ha de notar tant???!!
Per cert el tema guitarra encara no el sabia....
Un abraçada.

Carme Sala ha dit...

Quin càsting tan renyit!
M'agrada el paper d'ovella...segur que dóna per molt, tenint en conte els referents que el nano deu tenir!

L'ovella Shaun també és el meu ídol!:-)

Sort a l'artista i molta merda! (amb perdó)

Mr. Aris ha dit...

quina sort que els pares no teniu que fer de rés! A mi em volen fer de pastor-repartidor-de-butifarres, però crec que m'escaquejaré aquest any perquè ens coincideix amb el sopar de bàsquet i crec (ho espero) que els de 1er d'Eso ja no fan festival.

el fem fatal ha dit...

No m'estranya que estigui content, l'oportunitat de simbolitzar la humanitat sencera vestit tot de rinxolets (més que tots els àngels junt, segur) no es té cada dia.

jaka ha dit...

m'agrada molt aquest escrit, l'escola dels meus nets em sembla que son mes laics.

Fins aviat,

Assumpta ha dit...

Hehehe genial!!! :-))

Salvador, si pots, ves a veure algun assaig, t'asseguro que t'ho passaràs pipa!! :-))

Aquesta història que expliques, amb diferents, variants, la vivim cada any a la Parròquia... el que passa és que, EVIDENTMENT, quan hi tens un fill implicat això ha de ser encara molt més divertit ;-))

Aquest any nosaltres ens hem trobat que tots els nens volien ser àngels o dimonis i uns Pastorets sense pastorets no quedarien massa bé, no?... Llavors hi ha hagut negociacions i ja ha quedat tot més ben repartit... I la batalla per ser Mare de Déu és un clàssic també... són tan macos!!.

Bé, molta sort a l'hereu... i, please, volem una segona part!! :-))

LEBLANSKY ha dit...

Gran paper, el d'ovella. Sense comparació amb el de Sant Josep o la Verge, on vas a parar! Només li arriba a l'alçada el de bou, que també deu ser xulo de representar.

Anònim ha dit...

saps que a la meva escola mai vam representar els pastorets? d'un bon trauma infantil m'he salvat xD

Montse ha dit...

No veig per què un nen no pot fer el paper de Verge Maria, aix... si pot fer d'ovella o de bou o d'estrella o d'angelet o d'arbre o de pedra o de... coi, PER QUÈ NO DE VERGE MARIA?

coi de contradiccions, tchts,tchts...

arare

Gemma Sara ha dit...

Sigui d'àngel, de Sant Josep o d'ovella se't caurà la baba (que no sé com es diu en anglès). M''acabo de llegir el Milloringlix, espero que hi hagi segona part!

Laura ha dit...

Hehe, que graciós. L'únic referent que tinc dels "pastorets" a les escoles angleses és el que surt a la peli "love actually", on la filla del personatge de l'Emma Thompson hi fa de llagosta (i també canta). Així que potser és que per allà les escoles realment deuen de ser força free-stylers, no? Però vaja, els anglesos són tot un referent mundial en tradició teatrera, així que suposo que poden prendre's totes les llicències creatives que vulguin :)

Salvador Macip ha dit...

Rokins, el físic tira molt! Sento que tenir cara de bona nena et crees un trauma! ;)

Aris, jo em nego a sortir a cap obra, aviso. Posa't ferm!

Fem, no se m'havia acudit mirar-ho així, però tens raó.

Assumpta, molt macos els pastorets de la teva parròquia!

Gemma, gràcies per llegir-te el miLLoringliX! Potser sí que hi haurà segona part, mai se sap...

Lalu, doncs sí, és una cosa així. Són molt liberals en la interpretació de la història de Nadal. I a més tothom canta!

Clidice ha dit...

Amb el currículum del teu fill no dubto gens que serà com l'ovella Shaun, que també és el/la meu/va ídol/a ^^ (ara se m'ha instal·lat la cançoneta i no paro de taral·lejar-la)