Van ser els coautors, l'Eduard i en David, que em van contactar ja amb la idea al cap de fer un llibre que expliqués què és la vida des del punt de vista científic. M'hi vaig apuntar de seguida, després d'un brainstorming en un bar de la zona universitària barcelonina, perquè el projecte prometia ser interessant. Al principi, ens plantejàvem incloure una quarta persona, que toqués el tema des d'un punt de vista més filosòfic, però al final vam decidir no complicar-nos i encarregar-nos nosaltres mateixos també d'aquesta part.
El primer pas va ser fer una llista de coses que volíem tractar, triar-ne les més interessants i repartir-nos-les. Com que tenim interessos i backgrounds diferents (som dos biòlegs i un metge) no ens vam barallar gaire per decidir qui escrivia què. En aquesta fase, el llibre era encara científic al 100%, i amb un enfocament que segurament l'hagués portat cap a una editorial universitària, ja que tirava bastant cap a l'assaig.
I llavors va ser quan, per atzars de la vida, les nostres intencions van arribar a oïdes d'una editora que ens va convèncer per canviar radicalment l'enfocament del projecte. (Continuarà...)
(Nota: la foto que encapçala l'entrada, amb la Palomera blanenca de fons, és d'en Pepquímic.)
2 comentaris:
L'aparença i el títol fan pensar en un llibre de divulgació o assaig. Veurem la mà de l'editora què va aconseguir.
Convertir-lo en novel·la ha fet que s'obris el marge de lectors.
Publica un comentari a l'entrada