divendres, 14 de novembre del 2008

Silenci.

La cançó Trio de King Crimson (del disc Starless and bible black, 1974) consta que està escrita per tots els membres del grup. És, de fet, un instrumental improvisat en el qual no hi ha ni una gota de percussió. Quan preguntaven a la banda per què hi figurava com a compositor el bateria, si clarament no havia contribuit res al tema, ells contestaven que la seva decisió de no haver tocat ni una sola nota havia sigut clau per a què la cançó sortís com havia sortit, i per tant mereixia tant de reconeixement com els altres músics.

Una absència ben posada pot ser tan poderosa com mil paraules. King Crimson va manllevar el títol d'aquell disc d'un escriptor. Els escriptors podríem a canvi aprendre del seu gran respecte pel silenci. No cal omplir planes perquè sí: menys a vegades és molt més.

4 comentaris:

JRoca_Font ha dit...

M'ha encantat el post i que hagis parlat dels King Crimson amb una història que desconeixia i trobo esplèndida.
Salut

Борис Савинков ha dit...

Molt ben trobat!

Anònim ha dit...

Bravo! son molt pocs els que coneixen l'origen del títol "Starless en bible black"...
La pel.licula sobre el poema de Dylan thomas "Under milk wood" és una meravella! i no ho dic per vacilar de coneixements sinó per recomanar vivament la lectura i/o la visió d'aquesta obra a tothom que no la conegui!

Salvador Macip ha dit...

Gràcies Anònim, pel comentari i per fer arqueologia i recordar-me aquest post! No he vist la pel·lícula ni cap representació de l'obra. Tindré present la recomanació.