divendres, 10 d’abril del 2009

Gustos clars.

El meu fill, any i mig acabat de fer, té els gustos molt clars. Quan el deixo anar a l'habitació que ens fa de biblioteca (com aquell qui deixa anar una plaga de llagostes) se'n va corrent directe cap als llibres. Li agraden molt, i no només els de dibuixos, no sé si serà una herència que li hem passat. El cas és que, com que no els pot llegir encara, de moment es distreu traient-los dels prestatges. El rebombori que munta cada vegada és fenomenal, però jo penso que si això li fa relacionar la literatura amb passar-s'ho bé ja des de petit, val la pena el sacrifici d'haver de tornar a posar després tots els llibres al seu lloc.

N'hi ha un d'entre tots que és el seu preferit. Indefectiblement, es dirigeix cada vegada cap a ell, encara que el canviï de prestatge. L'agafa amb les dues mans, i intenta emportar-se'l, però no pot perquè pesa un munt. Sé de què parlo: l'altre dia el va deixar caure sobre el meu peu. No sé si actua mogut per l'instint de lector futur o només perquè el llom és gruixut i d'un vermell molt vistós. Qui sap. Sigui com sigui, puc dir que el meu fill ja és un fan de Roberto Bolaño.

5 comentaris:

Nèlida ha dit...

2666 obra mestra de la literatura!!!

Clidice ha dit...

El meu fill gran feia el mateix, no sé que tenen els llibres a les prestatgeries que semblen una bona joguina. No si al final, entre tots, em fareu llegir Bolaño. Em refiaré del criteri del teu fill :)
(no té cap altra preferència? ho dic per si em fan descompte en la comanda si demano més llibres)

sargantana ha dit...

jajjaj aquest noiet apunta maneres!!
aixis va be!!
petons als dos

Montse ha dit...

L'hauré de llegir, doncs... els nens no s'equivoquen!

Comtessa d´Angeville ha dit...

Em sembla que els meus fills, el dia que ne tinga, també ens eran fans... però segur que tiren més cap a Los Detectives Salvajes!