dijous, 25 de juny del 2009

Facebook, Twitter o Blog?



Bona la reflexió del Jordi al seu sempre interessant blog (que això serveixi com una recomanció fora de la secció L'escollit). Els 140 caràcters han matat l'estrella dels blogs? A mi és que no se m'ocorren coses interessants a dir en tan poc espai. Dec ser un xerraire, dels de plantejament, nus i desenllaç. Tinc el meu twitter en un estat raquític. El Facebook l'uso més per seguir el que fan els amics que no per dir res important. Està clar: sóc un antiquat. Visc encara a l'era dels blogs.

14 comentaris:

Clidice ha dit...

Bé, jo només estic al Facebook perquè és com "anar a plaça": entres, fas una ullada, algun test poca solta, hi hi, ha ha, poses una frase pretesament intel·ligent i tornes a sortir. No té cap més secret que això. Tot i que hi ha gent que s'ho està currant molt a nivell artístic, no deixa de ser un nou llenguatge a explorar, i segueixo alguns fotologs i alguns netlogs, prefereixo els blogs per tot el que comporta de creació literària.

Rita ha dit...

No conec el twitter i no em fa cap gràcia el facebook. Dades i fotos meves a internet no em vénen gaire de gust.

Em quedo amb el bloc qu, a més, per a mi, ja és prou modern... :P

USD ha dit...

ja som dos

Unknown ha dit...

Com a gran admirador de l'Optimum Population Trust, proposaria que el decreixement de la població mundial comencés amb els usuaris de Facebook.

Després amb els floggers, els tuentis, els twitters i finalment els blogaires. Especialment els que publiquen haikus.

Galderich ha dit...

Com a analfabet informàtic el tema Twitter no sé de què va, el tema Facebook vaig ser-hi 24 h. i vaig sortir pitant a la que vaig veure que hi havia massa gent i això del Blog/bloc/vlok ho trobo més tranquil i com dieu més espai per dir-hi la teva...

Unknown ha dit...

Normalment sempre he estat considerada com una "usuària avançada" en noves tecnologies. Curiosament no estic al facebook i al twitter m'hi vaig inscriure i en canvi no l'he utlitzat mai. Com tu, o sóc una xerraire o no li veig cap aportació positiva, ni a una cosa ni a l'altra.
No fa massa una amiga que també es podia considerar "usuària avançada" em confessava que ella tampoc no es sentia atreta pel facebook ni epl twitter.

En fi, potser sí que som una "antiquats"

McAbeu ha dit...

M'apunto a la llista dels "antiquats".
No he estat mai a Twitter i a Facebook va ser entrar i sortir.
No discuteixo els possibles avantatges d'aquestes eines però no estan fetes per mi.

kweilan ha dit...

El Facebook no m'agrada. ni el twiter...m'agrada més el bloc perquè hi ha apunts que valen la pena de llegir. Quan he entrat als fotologs o facebook, apart de fotos d' amics i tonteries no he vist res que a mi em cridi l'atenció.

miquel ha dit...

A mi també m'agrada més llegir i escriure, encara que vagi malament de temps

Ferran Porta ha dit...

Crec que són eines diferents, amb funcions diferents. És com... què és millor: la premsa escrita o els mitjans audio/visuals?

Els blogs permeten aprofondir, i són una font interessant per aprendre, per conèixer... fins i tot per modificar algún punt de vista. Twitter... bé, a Twitter no li acabo de trobar la gràcia: amb tants titulars actualitzant-se sovint, o hi estàs permanentment connectat o... o no sé de què serveix, francament.

JRoca_Font ha dit...

D'entrada gràcies per la recomanació que fas del meu bloc.
Sobre el tema en qüestió jo crec que els blocaires dels bons blocs, de la bona literatura o dels blocs temàtics sempre seguiran escrivint i llegint blocs, en canvi la gent que tenia bloc per expressar qualsevol "parida" s'ha passat al Twitter o al Facebook perquè són més àgils de seguir i no cal la paciència que es necessita per saborejar bons escrits. Estic generalitzant força, ho sé, però diria que la cosa va per aquí. Si em permets poso un exemple a partir d'una excursió al Parc d'atraccions del Tibidabo:
Twitter: Collonut, he anat al Tibidabo i m'ho he passat molt bé.
Facebook: Mireu les fotos de l'excursió al Tibidabo i responeu al TOP 5 dels parcs d'atraccions.
Bloc: La història de l'avió del parc d'atraccions del Tibidabo. Era l'any ...
Salut

Galderich ha dit...

JRoca,
Genial el resum. Ara ho he entés!
Per cert, molt cruel el comentari dels blocs/blogs/vloks...! Pel que m'implica m'ho apunto! ;-)

Ferran Porta ha dit...

Sí que és bò el resum de JRoca!

Salvador Macip ha dit...

Pere, miraré de no publicar mai un haikú al blog, a veure si així retardo una mica l'ira de l'àngel exterminador.

Eulàlia, he vist que això mateix li passa a molts usuaris avançats, no ets l'única.

Com diu el Ferran, el twitter només té gràcia si hi estàs tot el dia enganxat i això em sembla que només tenen temps de fer-ho els joves.

I pel qeu veig, tots els presents som un pèl "vellets" perquè preferim els blogs, eh?

Amb el resum qeu fa el Jordi em sembla que podem tancar el tema... Ens veiem als blogs. O al facebook. O al twitter.