dijous, 26 d’agost del 2010

Humor blanc

En contra de la imatge que donem normalment els científics, és poc habitual trobar-nos enfundats dins d'una bata blanca, tot i que les normes de seguretat t'hi obliguen quan ets dins el laboratori. A menys que estiguin treballant amb alguna cosa que taca (o tòxica de veritat), molts es salten el codi d'etiqueta. M'he trobat avui aquest acudit, d'un web d'humor de/per a científics, que resumeix els veritables motius de portar bata.

16 comentaris:

Lluís Bosch ha dit...

Et feia de vacances...!
Sobre això de les bates, el curs passat vaig decidir dur bata a l'escola -a les hores en què entrava a les aules d'educació infantil. La veritat és que resultava pràctica per a estalviar taques de pintura de dits. Tot i això, vaig ser l'únic mestre de gènere masculí que ho feia, i em vaig convertir en una mena d'atracció de l'escola.

Ferran Porta ha dit...

Home, la cosa aquesta que no es vegi que es repeteix roba no està mal pensada...

Elfreelang ha dit...

Molt bon humor! ben pensat dur bata si no t'has pogut canviar la roba del dia anterior!!!

sànset i utnoa ha dit...

fins i tot fan webs d'humor per a vosaltres?

Jo, tot i no ser científic, també treballo amb bata blanca. I ningú em fa acudits! em sento discriminat...

*Sànset*

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

També és tot un detall voler sorprendre el supervisor... a més, demostra la veracitat del que dius, que és poc habitual trobar-vos enfundats dins d'una bata blanca. Un altra prova seria el professor Bacterio, que mai la du.

kweilan ha dit...

Divertit!

Nat ha dit...

Doncs jo de vegades he treballat amb bata, com a mestra i si que fa una mica totes aquestes funcions sí, més per uns que per d'altres jeje, a l'estiu dona calor!!!
:)

Alyebard ha dit...

Molt bo! i després diuen que els científics no teniu sentit de l'humor. Jo crec que la porteu perquè és cool; com els metges amb el fonendo. Marca estatus :D

b.a. ha dit...

Jo soc del ram de la bata blanca i trobo que s'han descuidar un aspecte molt important: La bata blanca (fins i tot bruta, tacada i/o esparracada) afavoreix tothom. Si algú et diu que mai no s'ha traumatitzat en veure un company/panya vestit 'de paisà' fora de la feina, t'éstà enredant, paraula!

Anònim ha dit...

A mi em passa una cosa semblant amb la corbata. No la porta mai posada, però sí la tinc a prop per si ve el cap per a posar-me-la. Per a no perdre temps, la tinc amb el nus fet i tot!

Mr. Aris ha dit...

Vaig treballar en un laboratori de cosmètica i era obligatoria per si venia un inspector...apart pagavem a una empresa perque les neteges un cop per setmana. La veritat es que un cop vaig estar omplint ampolles amb acid hialuronic i no me la vaig possar i vaig deixar perduda la camisa i els pantalons.

Sergi ha dit...

Hahaha, boníssim, i quanta raó que té. Mira, per això d'amagar que portes la mateixa roba d'ahir no tant, però perquè fa fred o per fer el teatre, també. Però bé, també la portem per protegir les mostres una mica, no? Algunes mostres ens poden atacar, però a altres els podem fer mal nosaltes. La meva bata és blava, mira tu, amb antibactèries i punys elàstics. I me la poso sempre, eh!

Brian ha dit...

Suposo que si fessin una enquesta preguntant perquè els metges portant l'estetoscopi enrotllat al coll donaria resultats semblants :))

Salvador Macip ha dit...

L'acudit és divertit però totalment cert, com esteu dient els qui també porteu bata. Jo me l'he posada per totes les excuses del gràfic (menys amagar que porto la roba d'ahir). El meu antic cap només se la posava quan venia algú a fer-li fotos, i l'únic dia que ens podíeu veure a tots amb bata era quan feia la visita asnual el milionari que havia donat els diners per muntar el centre.

Lluís, la bata m'ha salvat d'algunes taques lletges, ho he de confessar. I d'on ho treus tu que estic de vacances? Si no he parat d'escriure!

Sílvia, no se m'havia acudiit pernsar en el bacterio, però tens raó. Quin gran savi!

Alyebard, és qüestió d'estàtus, sí, igual que el fonendo. De fet a la meva última novel·la surt una broma sobre el tema.

b.a., amb això tens raó. Dissimula tots els defectes i té un aire cool.

Albert, molt bo això de la corbata! No se m'hagués acudit mai!

XeXu, un del lab en porta una de blava com la que teva i ens en fotem tots perquè és l'únic. Quina descriminació... (o potser és enveja?)

Eduard Muntaner Perich ha dit...

M'encanta PhDComics, els segueixo des de fa molt temps. Alguns dels seus acudits els tenia imprimits i enganxats al lab :)

La lectora corrent ha dit...

Jo vaig tenir alguns professors que només es posaven la bata per anar a fer classe.Potser ho feien per no embrutar-se de guix, però em fa l'efecte que també era per un motiu semblant al del cap d'en Salvador quan els fan fotos: fa "més" científic.

Jo vaig tenir algunes bates quan estudiava i la primera no em va salvar que se'm fes un forat a la faldilla quan em va caure una gota de d'àcid sulfhídric a pràctiques de química. A part de les pràctiques de microbiologia i potser genètica, no vaig fer-ne d'altres que justifiquessin la necessitat de dur la bata, però ens la posàvem. Potser també ens sentíem així més científics/ques.