divendres, 27 de desembre del 2013

Escudella i carn d'olla o carn d'olla i escudella?


És la pregunta que divideix les famílies catalanes durant les festes. Què es menja primer, l'escudella o la carn d'olla? He sentit arguments (fervorosos i lògics) a favor de les dues opcions. Al dinar familiar de Sant Esteve, a taula hi convivien totes dues... més una de nova que hem adoptat com a pròpia la meva dona i jo: la barreja simultània. És la tercera vía: menjar la carn d'olla Duran(t) l'escudella (ho sento, no he pogut resistir l'acudit fàcil). 


S'ha de dir que és poc elegant, però retornar els trossos de carn d'olla a la seva sopa primigènia perquè quedin ben sucats abans de menjar-los dóna uns resultats fantàstics. Se li ha acudit a algú més aquesta idea o puc anar a registrar-la? Com ho feu a casa? Muntem una enquesta, ara que està de moda?


Això sí: tots estarem d'acord que els torrons es mengen al final... o no?

9 comentaris:

McAbeu ha dit...

No sé si aquesta és la "pregunta que divideix les famílies catalanes en aquestes festes" però te la contesto amb molt de gust.
A casa som de menjar primer la sopa i després la carn però en el meu cas concret al plat de la sopa sempre hi "cau" la pilota, estic d'acord amb tu que menjar-la junt amb el brou dóna uns resultats fantàstics.
I sí, els torrons al final.

Xelo IProu ha dit...

l'ordre lògic potser serà primer la sopa, però si aquesta crema molt es pot començar per la carn d'olla, siga com siga he de suposar que al marge de l'ordre t'hauràs xuclat els dits menjant un plat tan arrelat a la terra ia sobre estant a casa amb els teus
una abraçada

Sergi ha dit...

No hi ha terceres vies, unionista! T'has de decidir, i ja estem amb que això divideix les famílies!

No, ara seriosament, a casa meva es pren l'escudella i carn d'olla el dia de Sant Esteve, tot i que aquest any no ha estat possible. L'escudella sempre abans de la carn d'olla, però això de posar-hi la pilota dins ho hauré de provar, encara que em temo que ja serà l'any que ve. Recorda-m'ho!

Carme Fortià ha dit...

Jo i la lògica som bones amigues només quan ens interessa. L'altre dia vaig menjar l'escudella de segon i de primer paella només perquè estava acabada de fer ;)

Però tornant a la teva pregunta... A casa sempre ho acabàvem posant tot a taula simultàniament. Els meus germans menjaven primer l'escudella i després la carn d'olla i jo sempre ho acabava barrejant tot. Era l'única manera que mengés alguna cosa més que el caldo amb els galets de Nadal!

jomateixa ha dit...

Aquestes festes acabem tots més que tips, però encara en falten unes quantes, així que el règim el deixarem per més endavant...

Garbí24 ha dit...

Primer escudella i després el plat fort. Sempre ho he fet així, el que no sé és si ho he fet bé.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Jo sempre faig minipilotilles (una mica més grans que una avellana)i van dins la sopa amb els galets. Resultat DIVÍ (val a dir que la feinada també hi és)

Elfreelang ha dit...

contra gustos....sempre es pot celebrar un referèndum familiar!
a casa primer el brou de galets i després la carn d'olla amb els cigrons, les patates i la col ....