dijous, 31 de desembre del 2015

Resum de l'any

Com és tradició, acabo l'any amb un breu resum del que m'ha passat en aquests darrers dotze mesos des del punt de vista literari. A nivell personal ha sigut un any complicat, per molts motius, però pel que fa als llibres, no em puc queixar. Sobretot he recollit els fruits de l'any "sabàtic" que m'he pres del món adult per poder-me dedicar a la literatura juvenil i infantil amb una mica de calma.

Els tres llibres nous que he publicat el 2015 han sigut precisament d'aquest gènere: un amb el Sebastià Roig (El secret de la banya enbruixada) i dos amb en Lluís Llort (els primers volums de la col·lecció Sóc un animal, il·lustrada pel Sergi Càmara i editada simultàniament en tres de les quatre llengües ibèriques). Totes dues iniciatives ens han donat diverses satisfaccions, entre elles haver estat escollides pels seus respectius editors en el recull que feia Vilaweb dels millors llibres de l'any. A més, El secret de la banya embruixada va quedar tercer en la seva categoria als premis de Llegir en cas d'incendi. A part d'això, vaig contribuir a la macroantologia que van fer les Males Herbes sobre viatges en el temps, Punts de fuga, l'única cosa "per grans" que he publicat aquest any.

També és tradició fer previsió de futur. De cara al 2016, ja tinc uns quants llibres programats, que significaran el meu retorn al costat adult i (per primer cop des del 2012, ja tocava) als llibres en solitari. Per començar, torna a tocar obra de divulgació (en publico una cada dos anys des del 2008), que aquest cop serà sobre un dels meus temes preferits, l'envelliment, i, com que està esponsoritzat per un diari espanyol, tindrà la peculiaritat de ser el primer text llarg que he escrit directament en castellà. A part, a la segona meitat de l'any sortirà una mena de biografia/autobiografia, que també té força ciència, per una nova col·lecció molt interessant i innovadora d'una editorial catalana. De moment no us en puc explicar res més, només que és un llibre molt especial i que em fa molta il·lusió. Ah, i no deixo del tot el tema juvenil/infantil, ara que he agafat embranzida, perquè per Sant Jordi es publicarà el tercer volum de Sóc un animal i una mica més tard apareixerà la segona aventura d'en Biel i en Picapoc, el marcianet que vam parir amb la Carme Sala. A part d'aquests quatre volums, que em permetran batre el meu rècord personal de productivitat si res no es torça, tinc un parell o tres de projectes en marxa, que ja veurem quan cristal·litzaran, entre ells la meva quarta novel·la, bastant avançada ja. Però d'aixo ja hi haurà temps de parlar-ne.

Mentrestant, segueixo al mateix ritme al blog, amb una vuitantena d'entrades a l'any, que és tot el que puc assumir de moment. Espero poder continuar donant la tabarra i que ens seguirem veient per aquestes planes... Fins l'any que ve!

9 comentaris:

jomateixa ha dit...

No m'imaginava que poguessis fer un resum tan curt del teu any, amb tantes coses com arribes a fer.
Quants has dit que ens vindran al 2016? quatre? sis? Doncs, com sempre, impacient per llegir-te en qualsevol dels teus àmbits.

jomateixa ha dit...

Ah! i molt bon any!

McAbeu ha dit...

Un resum breu però ben complet. ;-)

Feliç 2016!!

Marta ha dit...

Salvador, admiro la teva vitalitat. Els projectes de literatura per adults els trobo molt interessants. Ja ho anirem seguint!
Et desitjo un BON I MILLOR ANY 2016!

Elfreelang ha dit...

deu n'hi do ple de projectes ....que tinguis un any tant profitós en tots els sentits literari, científic i personal com aquest o molt millor encara
feliç any nou!

Sergi ha dit...

Va, posa-me'n un de cada i no t'enrotllis tant!

Que no, que és broma. Això d'enrotllar-se, vull dir, que me'n posis un de cada va de debò.

Vaig a fer una trucada a en Murakami...

Pinta un any molt bo per tu pel que fa a la producció, però espero i desitjo que també ho sigui a nivell personal. Ens seguim llegint, i ara sense conyes, esperaré amb ganes les teves estrenes.

Francesc Puigcarbó ha dit...

nomès tres llibres publicats en un any? és poc, has de treballar més.

Bon any nou!

Anònim ha dit...

Veig que ja tens el 2016 força planificat, jo en canvi ni tan sols tinc clar què faré aquesta nit després de raïm...

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Bon Any 2016, Salvador! I molts llibres!