divendres, 10 de febrer del 2017

La dosi setmanal de ciència

Va, un post per tots els cienciaaddictes que us passeu per aquí. Quatre coses que he explicat (espero que divertides i/o interessants) aquests dies als mitjans:

A la micro-secció setmanal al Balcó de la SER he parlat de càncers que es contagien i de com la vida a l'espai pot afectar el nostre organisme.

I també vaig poder tornar a treure el cap al Via Lliure, on feia abans les meves col·laboracions, per discutir amb Joan Corbella què passarà si (o quan) trobem una "cura" per l'envelliment. Aquesta és especialment interessant, no us la perdeu.

Aquesta us costarà més trobar-la: és un article sobre Craig Venter que he escrit pel número sobre el futur de la revista Matador. És una publciació molt especial, fins al punt que cada número sembla un llibre, i que no es troba als llocs habituals... així que si us interessa el tema, bona sort! :)

I l'última és una vídeo-crítica entusiasta del meu penúltim llibre de divulgació. Només per sentir lectors que han quedat així de contents ja val la pena fer divulgació...

4 comentaris:

Olga Xirinacs ha dit...


Només d'escoltar l'entusiasme amb que expliques els casos científics a l'abast del personal, ja es nota que després la ficció neix espontània, amb tant de material. Felicitats per ser com ets, i que duris.
Amb l'envelliment no hi puc fer res, per ara. Em noto el cansament de viure.
Quina sort que tens, de veure pluja... Jo l'espero i cada dia en tinc un desengay. potser sóc una jaia rondineta.
Una abraçada, Salvador.

Salvador Macip ha dit...

Gràcies, Olga! No puc evitar emocionar-me amb la ciència, és cert. Tinc la sort d'haver triat una feina que no para de fascinar-me! I a veure si aviat tinc una píndola a punt per animar les jaies rondinetes... :)

Rosa Roger ha dit...

L'entusiasme amb el que expresses els coneixement sí que és contagiós, convertint-se en una constant de fam i set de saber. No t'extranyi que tant lectors com radio oients quedin contents.
És un verdader luxe poder gaudir d'un resum setmanal de repàs amb tots els enllaços. Tenim molta sort.
Gràcies!

Salvador Macip ha dit...

Moltes gràcies, Rosa! El luxe és que hi hagi gent interessada en la ciència i que vulguin perdre una mica del seu temps escoltant-me. No puc demanar millor audiència!