dilluns, 5 de març del 2018

100 preguntes sobre el càncer, aquesta setmana a les llibreries


Ja arribat aquella època de l'any que tots els escriptors ens posem pesats parlant del nostre llibre, i amb Sant Jordi a la cantonada, el mercat comença a inundar-se de novetats per a tots els gustos. I per als qui busqueu un llibre que parli de ciència, tinc una proposta que podreu trobar a partir d'aquesta setmana a les llibreries: 100 preguntes sobre el càncer. El podreu trobar en català i en castellà.

El títol ja ho diu tot: és un llibre on intentem respondre cent preguntes bàsiques que la gent es fa sobre el càncer, que inclouen des del tractament a la prevenció, passant per les causes i l'evolució que segueix un tumor. Com sempre intento que faig divulgació, és un llibre planer que pot entendre tothom, independentment dels coneixements previs que tingui. Alguns potser recordareu el meu llibre anterior sobre aquest tema, publicat fa sis anys. Aquest cop el format és diferent, més directe i organtizat en "fitxes" curtes que es poden llegir en qualsevol ordre. I, a més, aquest llibre és especial perquè és el primer cop que col·laboro amb el Daniel Closa, gran divulgador i científic (i millor persona!). Al seu blog podeu llegir avui també una entrada sobre el llibre, amb més detalls sobre els continguts.

Deixeu-me només que afegeixi que el càncer és un tema que ens toca a tots de prop, per desgràcia, i aquest és un llibre que ens ajudarà a entendre millor què és i què fa. En aquest sentit, no l'em escrit només per als malalts o pels seus familiars, perquè ningú es pot permetre girar l'esquena a una malaltia tan freqüent. Sobretot perquè tots podem contribuir a prevenir-lo i a millorar-ne els tractaments, però cal que entenguem bé de què estem parlant per no deixar-nos entabanar per venedors de fum, que d'aquests n'hi ha molts. Demà us explico com va anar el procés de fer aquest llibre en l'habitual making of.

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Ja em pots embolicar el meu!

Anònim ha dit...

Felicitats als dos per la nova publicació!

Salvador Macip ha dit...

Gràcies a tots dos! Per Sant Jordi te'l signem, XeXu!