dijous, 4 d’abril del 2019

Llibres per aquest Sant Jordi (I): Tocats de l'ala

Dedicaré els propers posts, fins al dia de Sant Jordi, a fer breus ressenyes per recomanar-vos llibres que he trobat interessants, així us dono unes quantes idees de cara a la diada. 

Començo amb Tocats de l'ala, del periodista Oriol Rodríguez. Aquest és un llibre que no entenc com s'ha tardat tant a publicar. Calia que algú escrivís la història d'aquell moviment sorprenent que es va anomenar Rock Català, i ningú millor que l'Oriol per fer-ho, un periodista que domina el tema de la música i, per sobre de tot, és un magnífic entrevistador (recordeu aquell ambiciós projecte d'entrevistar 365 persones en 365 dies). El resultat és un llibre molt amè, molt rigorós i molt interessant, que es llegeix d'una revolada malgrat el seu gruix. Bàsic per entendre un moment molt peculiar i irrepetible de la nostra història cultural. Donant veu als protagonistes (un munt!), l'Oriol aconseguix presentar punts de vista diferents, cosa essencial a l'hora de tractar polèmiques com la implicació dels polítics en el moviment, el tema de la llengua o el famós concert del Sant Jordi. Han quedat poques coses al tinter, i gràcies a això ens podem fer una idea més clara (per fi) de com es va viure des de dintre aquella moguda.

Un llibre absolutament imprescindible per a tothom que li interessi la música i la cultura catalana, essencial per als qui la vam viure a les trinxeres (algun dia us explicaré les meves anècdotes sobre el tema, que també podrien omplir un llibre) i encara més pels qui eren massa joves i s'ho van perdre.

1 comentari:

Sergi ha dit...

M'encanten la música i la cultura catalanes. Per això descarto llegir aquest llibre, no em generen cap interès aquesta mena de manuals. Jo em quedo amb els meus records i impressions.