dimecres, 24 d’abril del 2024

Postals de Sant Jordi

Ahir vaig tornar a viure el Sant Jordi, la feta més bonica de l'any, als carrers de Barcelona. Més de dotze hores anant d'un lloc a l'altre, saludant amics i coneguts i coneixent gent nova, tot al voltant d'aquesta cosa fantàstica que son els llibres. Com cada any, us faig un petit fotoreportatge de la diada.


Sant Jordi pels escriptors de la cituat comença a l'esmorzar que organitza l'ajuntament. Aglomeracions al pati de la Virreina, polítics que volen una mica de focus, uns xuixos boníssims i una xocolata que costa de trobar. I després, posicionament estratègic i corredisses per sortir a la foto de família. Jo prefereixo agafar una mica de distància, però com que soc alt i la closca se'm veu bé de lluny, segur que, si amplieu una mica, m'hi trobeu (pista: al fons a la dreta).

Sobre el que deia de conèixer gent nova, coincidir en una taula de firmes amb el gran David Walliams, de qui l'hereu ha llegit tots els llibres. Conegut a Catalunya més per la seva etapa de còmic destraler (es va queixar que ara seria impossible fer un programa com Little Britain), a UK és el rei de la literatura infantil. Un superventes que no es veia des de Roald Dahl. Poder xerrar una mica amb ell (i que em signés un llibre) va ser un dels highlights del dia.


Parlant de conèixer gent interessant, abans de Sant Jordi vaig poder compartir un acte amb la no menys gran Lolita Bosch, on vam parlar del poder curatiu de la cultura. Si teniu l'oportuntiat, escolteu les històries que explica la Lolita. La feina que fa és espectacular, i té un impacte social impressionant.


Coses que passen també per Sant Jordi: signar llibres a llocs inesperats, com aquest terrat de Sant Pau, amb les fenomenals vistes a la Sagrada família.


I les festes, prèvies i posteriors. Un altre clàssic. En la de la La Vanguardia ens vam trobar uns quants dels components del grup Malalletra


Faig cara seriosa, però estava content de sortir al carrer a viure el Sant Jordi.

En Manel Esteller i jo vam signar força per tota la ciutat (aquí, un "robat" del Joel Codina, a Ona) i vam poder xerrar una estona amb els notres lectors, que sempre és un plaer. I en alguna parada, vam tenir experiències curioses. Vam acabar la tarda al Planta baixa parlant d'envelliment i de salut en general en un esceneari a l'aire lliure que TV3 havia muntat a la Plaça Catalunya (a partir de 1h58m),:

 

I, entre mig de tot això, encara vaig tenir temps de carregar la bossa. Us deixo amb la meva collita: